• Top Stories

    Πολικό ψύχος στην Ειδομένη. Δεν υπάρχει ζωή σε σκηνές, σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν (pics)

    Ειδομένη

    Ο Paul Carr και οι χιονισμένες σκηνές στην Ειδομένη.


    Την ώρα που οι περισσότεροι αδημονούν για τις πρώτες χιονοχιφάδες, η Ειδομένη έχει “βουλιάξει” από το χιόνι και μαζί της και οι αμέτρητες σκηνές που φιλοξενούν τους πρόσφυγες. Τα hot spot ακούγονται σαν ειρωνική προσφώνηση πλέον καθώς έχουν καλυφθεί από το χιόνι.

    “Βοηθήστε τους πρόσφυγες που ξεπαγιάζουν στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ζωή σε σκηνές, σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν”, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο ισπανός γραμματέας του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Collective Calling, Paul Carr. Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτησή του κάνει τονκάθε έναν να λυγίζει, να “σπάει” από απελπισία και απόγνωση.

    Ο χειμώνας ξεκίνησε να δείχνει τα «δόντια» του και να θέτει σε δοκιμασία χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στις περισσότερες από τα … hot spot σε όλη τη χώρα.

    Η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται από πολικές θερμοκρασίες, με το θερμόμετρο να κάνει «βουτιά» ως και 10 βαθμών, πιάνοντας αρνητικά πρόσημα σε πολλές περιοχές, εκεί όπου ο χιονιάς κάνει «ποδαρικό» ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Στα λευκά ντύθηκαν ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία, τα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας, φτάνοντας ως τις παρυφές της Θεσσαλονίκης.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προβλήματα από την κακοκαιρία. Πού χρειάζονται αλυσίδες;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον … πάγο η χώρα και τα επόμενα 24ωρα. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκτροπές και καθυστερήσεις πτήσεων στο Ελ. Βενιζέλος λόγω κακοκαιρίας



    ΣΧΟΛΙΑ