• Top Stories

    Νεκρός ένας ακόμη Ρώσος διπλωμάτης – Δολοφονήθηκε στο διαμέρισμά του

    • NewsRoom
    Πετρ Πολσίκοφ, διπλωμάτης

    Πετρ Πολσίκοφ


    Λίγες μόνο ώρες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση on camera του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, ένας ακόμη διπλωμάτης της Ρωσίας βρέθηκε νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι μέσα στο διαμέρισμά του.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mirror», το πτώμα του Πετρ Πολσίκοφ εντοπίστηκε στο διαμέρισμά του στην περιοχή της Μόσχας «Balaklavsky Prospekt». O Ρώσος διπλωμάτης πυροβολήθηκε και υπέκυψε στα τραύματά του. Στο μπάνιο του 56χρονου άνδρα και συγκεκριμένα κάτω από το νεροχύτη, βρέθηκε ένα όπλο, όπως ανέφερε το ρωσικό δίκτυο «Ren TV».

    Υπενθυμίζεταιτο απόγευμα της Δευτέρας στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ δέχθηκε τα πυρά από ένοπλο άνδρα.

    Η επίθεση έγινε κατά τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης “Η Τουρκία μέσα από τα μάτια της Ρωσίας”, που διεξάγεται στην Άγκυρα στο Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης, όπου είχε κληθεί να παρευρεθεί ο πρέσβης της Ρωσίας.

    Ο 22χρονος δράστης Μερτ Αλτιντάς, που πυροβόλησε και σκότωσε το Ρώσο πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ, στη συνέχεια έπεσε και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

    View image on TwitterΣύμφωνα με την Hurriyet, o πρέσβης δέχτηκε τα πυρά του αγνώστου τη στιγμή που ετοιμαζόταν να εκφωνήσει την ομιλία του. Ο δράστης φορούσε μαύρα και στεκόταν πίσω από τον πρέσβη κατά την ομιλία του και οι υπόλοιποι πίστευαν ότι ήταν άνδρας της ασφάλειάς του. Τότε πυροβόλησε αρχικά στον αέρα και μετά εναντίον του πρέσβη.



    ΣΧΟΛΙΑ