ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η ενεργειακή κρίση απαιτεί στήριξη των πολιτών και επενδύσεις για μόνιμη μείωση του κόστους»
Την αβεβαιότητά του για το κατά πόσο θα συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα, εκφράζει το πρακτορείο MNI.
Όπως μεταδίδει, τα σενάρια του ΔΝΤ περιλαμβάνουν βοήθεια δύο ή τεσσάρων ετών, ωστόσο ένα τμήμα του Ταμείου εξακολουθεί να μη θέλει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης ή εναλλακτικά να τεθούν πολύ αυστηροί όροι.
Επίσης, αναφέρει πως αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει τελικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγκαστεί να “ξαναγράψει” την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους.
Η ΕΕ θα μπορούσε να αποδεχτεί ένα χαμηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα – περίπου στο 2% – μετά το 2018, ενώ όπως αναφέρεται “ανησυχεί” για τα πιθανά μέτρα μετά το 2018 καθώς θα είναι ένα χρόνο πριν τις εθνικές εκλογές της Ελλάδας.
Τέλος, σύμφωνα με πηγές του MNI, δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα συνεδρίαση του Eurogroup, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βόμβα» Eurogroup: Καμία περίπτωση συμφωνίας στην κρίσιμη σύσκεψη της Δευτέρας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φιντάν προς ΗΠΑ: Να αξιοποιήσουν περαιτέρω την επιρροή τους στο Ισραήλ, για να σταματήσει τις βλαβερές πολιτικές του
- Επαναπατρισμός αρχαιοτήτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες – Εντυπωσιακά αντικείμενα
- Meta: Το Muse στην κορυφή των εφαρμογών – Άλμα έως 11% για τη μετοχή
- Μητσοτάκης σε Nvidia και Sequoia Capital: Στο επίκεντρο οι ψηφιακές επενδύσεις και η τεχνητή νοημοσύνη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.