• Πολιτική

    Λώρη Κέζα: Εθνικό άσυλο ανιάτων

    • Λώρη Κέζα
    Λώρη Κέζα

    Λώρη Κέζα. Δημοσιογράφος


    Αν είμασταν γονείς ή συγγενείς τους, θα ψάχναμε για ψυχίατρο. Κανείς άλλος δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα των ψυχοπαθών που βάζουν χλωρίνη σε τρόφιμα και τα τοποθετούν σε ψυγεία σούπερ μάρκετ. Θεωρούν ότι αυτό είναι μια επαναστατική πράξη που πλήττει μεγάλες εταιρείες. Δηλαδή χρησιμοποιούν ως ασπίδα τους καταναλωτές του φρέσκου γάλατος μιας εταιρείας για να επιτεθούν σε εταιρείες τροφίμων, με ακατανόητο αίτημα.

    Δεν θα κάνουμε τη χάρη σε αυτές τις ιστριονικές προσωπικότητες, δεν θα αντιγράψουμε την ανακοίνωση ούτε θα αναφερθούμε στο επηρμένο όνομα της οργάνωσης. Να πούμε μόνο ότι με τα δηλητηριασμένα προϊόντα που τοποθετούν στα ράφια, οι καταναλωτές κινδυνεύουν να πάθουν  εγκαύματα σε όλο γαστρεντερικό σύστημα, τον οισοφάγο, το στομάχι και το έντερο. Τα τυχόν θύματα θα χρειαστούν χειρουργική επέμβαση.

    Το ερώτημα είναι: δόθηκε εντολή από τον υπουργό Προστασίας Πολίτη Νίκο Τόσκα να εντοπιστούν οι ψυχοπαθείς επαναστάτες; Εάν δοθεί εντολή, μπορούν να εντοπιστούν μέσα σε λίγες ώρες. Το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι τόσο ικανό ώστε να μοιράζεται την τεχνογνωσία του με το FBI, κι όταν λέμε «μοιράζεται» εννοούμε ότι ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης παραδίδει παντού μαθήματα, από την εμπειρία που έχει αποκομίσει στην Ελληνική Αστυνομία.

    Ξέρετε όμως γιατί δεν εντοπίζονται οι διαχειριστές του εγκληματικού ιστότοπου;  Επειδή καλύπτονται από την ιδέα του «πανεπιστημιακού ασύλου», ακριβώς όπως οι εμπρηστές των τρόλεϊ. Ο σέρβερ από τον οποίο διακινούνται οι απειλητικές ανακοινώσεις ανήκει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Όπως το ιστορικό κτήριο της οδού Πατησίων φιλοξενεί αναρχικούς εμπρηστές, έτσι και ο ψηφιακός χώρος του εκπαιδευτικού ιδρύματος έχει καταληφθεί από εγκληματικές οργανώσεις που διακινούν υλικό για τη δράση τους.

    Οι καταληψίες θεωρούν ότι ο σέρβερ του Πολυτεχνείου τούς ανήκει και γράφουν κάτι τέτοια παλαβά που και που: «Με ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Παρασκευής, 17/2, η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου αναγγέλλει διακοπές ηλεκτροδότησης σε κτήρια για λόγους συντήρησης! Βρήκαν έτσι τον τρόπο να φιμώσουν το athens.indymedia.org, κόβοντάς του το ρεύμα».

    Ο εντοπισμός και η τιμωρία όσων απειλούν τη δημόσια υγεία και καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία είναι πολιτική απόφαση. Ο υπουργός Νίκος Τόσκας είναι πολιτικά αναποφάσιστος.



    ΣΧΟΛΙΑ