• Πολιτική

    «Καρφιά» Π. Κάζιμιρ κατά του Τσίπρα: «Δεν είναι σοφό να ερεθίζεται τους πιστωτές σας»

    Κάζιμιρ Σλοβάκος


    Με μια αιχμηρή ανάρτηση στο Twitter, o υπουργός οικονομικών της Σλοβακίας, Πέτερ Κάζιμιρ, αποφάσισε να «επιτεθεί» προς την ελληνική πλευρά για τις ενέργειές της που οδήγησαν στο πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος.

    Ο Πέτερ Κάζιμιρ σχολίασε την ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει το έκτακτο βοήθημα από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού, κάνοντας λόγο για μια μονομερής ενέργεια, που ήταν αναμενόμενο να συναντήσει την αυστηρή αντίδραση των δανειστών.

    Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Κάζιμιρ, η απόφαση της Ελλάδας όχι μόνο δεν βοήθησε, αλλά αντίθετα πέρασε άσχημα μηνύματα προς τα έξω.

    Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει, χωρίς πρόσφατη συνεννόηση με τους πιστωτές της, στην καταβολή έκτακτου εισοδήματος προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και στο «πάγωμα» του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου, οδήγησε στην προσωρινή αναστολή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος, αλλά και τη μη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Η κατάσταση οδήγησε σε ανάγκη της αποστολής διευκρινιστικής επιστολής από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκ. Τσακαλώτο  προς τους δανειστές, η οποία επέφερε πολιτική αντιπαράθεση τόσο λόγω του ύφους της όσο και των δεσμεύσεων που περιέχει.

    Ο Πέτερ Κάζιμιρ στην ανάρτησή του σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ναι οι δανειστές είναι αυστηροί αλλά δίκαιοι. Οι πρόσφατες ενέργειες της Αθήνας δεν βοήθησαν. Τέτοιες μονομερείς ενέργειες δίνουν άσχημα μηνύματα προς τα έξω».

    Και συνεχίζει, λέγοντας: «Ένα τελευταίο πράγμα, δεν είναι χρήσιμο ούτε σοφό από την Ελλάδα να ερεθίζει τους πιστωτές της ενόψει ενός σούπερ-εκλογικού έτους»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κυβέρνηση – Σόιμπλε: Πόλεμος χωρίς τέλος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Handelsblatt: Ο Τσίπρας είναι υπό πίεση και αναζητά ενόχους

     



    ΣΧΟΛΙΑ