• Πολιτική

    Κ. Λαγκάρντ: Ένοχη για αμέλεια στη δίκη Ταπί

    Κριστίν Λαγκάρντ

    Christine Lagarde. Επικεφαλης IMF


    Ένοχη κρίθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ από τη γαλλική δικαιοσύνη για την υπόθεση Ταπί, χωρίς ωστόσο να της επιβληθεί ποινή. Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για αμέλεια, ενώ ο δικηγόρος της Πατρίκ Μεζονέβ, επισήμανε ότι θα ασκήσει έφεση στην δικαστική απόφαση.

    Η Λαγκάρντ ανέλαβε την ευθύνη για όλες τις κατηγορίες που δέχτηκε, δηλώνοντας πως ενήργησε με μοναδικό στόχο την προάσπιση του γενικού συμφέροντος.

    Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί, πρώην ιδιοκτήτης της εταιρείας Adidas, είχε κινηθεί δικαστικά εναντίον της κρατικής τράπεζας Credit Lyonnais, ζητώντας αποζημίωση για απάτη. Η υπόθεση βρισκόταν επί χρόνια στις διάφορες βαθμίδες της γαλλικής Δικαιοσύνης έως το 2007, οπότε και το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών συμφώνησε στην παραπομπή της σε ιδιωτικό διαιτητικό δικαστήριο.

    Η Λαγκάρντ διατελούσε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί και η απόφαση που έλαβε προκάλεσε ζημιά 400 εκατομμυρίων ευρώ στο γαλλικό Δημόσιο, καθώς το διαιτητικό δικαστήριο επιδίκασε το κατά πολύ υψηλότερο από το προβλεπόμενο ποσό προς όφελος του επιχειρηματία.

    Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν ήταν παρούσα στην ανακοίνωση της απόφασης, καθώς βρίσκεται στην Ουάσινγκτον από την Παρασκευή. Προηγουμένως είχε δηλώσει στο δικαστήριο ότι πάντα ενεργούσε με καλή πίστη.

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Να η συντριβή του ιδιωτικού τομέα. Στα 396 ευρώ ο μισθός (στο δημόσιο είναι 900 ευρώ)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παντιέρα αντίστασης του δημάρχου Πατρέων, Κ. Πελετίδη κατά Σκουρλέτη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαξεβάνης vs Ράπτης: «Χρήστο Ράπτη, για να γράφεις στα απόκρυφα, πρέπει να έχεις – Έχεις του κ@λου αναγνωσιμότητα»



    ΣΧΟΛΙΑ