• Top Stories

    Κ. Γαβρόγλου: Η απόλυτη απαξίωση στο εθνικό απολυτήριο

    • NewsRoom
    Γαβρόγλου

    Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου


    Την απόλυτη απαξίωση από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου “δέχτηκε” το εκπαιδευτικό σύστημα, εξηγώντας σε συνέντευξή του ότι ο τρόπος εισαγωγής στο πανεπιστήμιο είναι απάνθρωπος και επιβάλεται να αλλάξει.

    Ο υπουργός μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, προανήγγειλε αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των φοιτητών ενώ για το εθνικό απολυτήριο ανέφερε πως είναι εντελώς απαξιωμένο στην κοινωνία και δεν προσφέρει τίποτε απολύτως με τις δυο τελευταίες τάξεις του λυκείου να χρειάζονται σοβαρή αναβάθμιση.

    Ο Κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι είναι απάνθρωπο το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και για αυτό σχεδιάζονται αλλαγές στις οποίες ομολογούν και τα άλλα κόμματα ότι υπάρχει ανάγκη για να γίνουν.  Σημείωσε επίσης ότι στις αλλαγές αυτές σχεδιάζεται στο πρώτο χρόνο των ΑΕΙ να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία για να υπάρχει ο κατάλληλος προσανατολισμός του φοιτητή.Σε ό,τι αφορά τις πιέσεις από μέρους των δανειστών για να κλείσει η αξιολόγηση, ο υπουργός Παιδείας είπε “τα έχω χαμένα που σε επίπεδο ευρωπαϊκής παράδοσης υποτίθεται, η Ευρώπη είχε ως αντίληψη τη συμφωνία τώρα αυτοϋπονομεύεται σε τέτοιες πολιτικές”.

    Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος είπε ότι δεν βλέπει εκλογές , δεν είναι στην σκέψη της κυβέρνησης οι εκλογές αλλά αντίθετα προσπαθεί να υπάρχει σταθερότητα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέλη κυκλοφορίας: Ανατροπές της τελευταίας στιγμής – Νόμιμοι τρόποι για να μην πληρώσετε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κρίση του ΔΟΛ πρώτο θέμα στον γερμανικό Τύπο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι τραγικές αλήθειες για τον ΔΟΛ και τον ΠΗΓΑΣΟ



    ΣΧΟΛΙΑ