• Πολιτική

    Φόρος σταθερής τηλεφωνίας: «Βόμβα» στους λογαριασμούς και στο Internet – Πόσο θα πληρώνω και από πότε

    • NewsRoom
    foros statheris tilefonias


    Με ένα νέο φόρο μας… καλωσορίζει το 2017. Φόρος σταθερής τηλεφωνίας «βαπτίζεται» το νέο μέτρο φορολόγησης που θα επιβληθεί από την κυβέρνηση στους Έλληνες πολίτες.

    Ακριβότεροι λοιπόν θα είναι από την 1η Ιανουαρίου του 2017 οι λογαριασμοί σταθερής τηλεφωνίας και Internet, αφού θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το νέο «χαράτσι», το οποίο αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας στο πλαίσιο του «Μνημονίου 3»

    Η νέα «λυπητερή» για τους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας προκύπτει από την εγκύκλιο που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, για εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 55 του νόμου 4389/2016, προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία επιβολής και απόδοσης του νέου τέλους.

    Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος, το τέλος στη σταθερή τηλεφωνία και internet θα βαραίνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, με τους λογαριασμούς να εκδίδονται από την 1η Ιανουαρίου.

    Το νέο «χαράτσι» της κυβέρνησης, ύψους 5%, θα προστίθεται σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση και θα υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού.

    Το τέλος εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού.

    «Στα κάγκελα» οι πολίτες – Αντιδρά ο ΣΕΠΕ

    Ωστόσο, η εγκύκλιος της ΓΓΔΕ δεν γίνεται δεκτή χωρίς αντιδράσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», ήδη ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) κάνει λόγο για «καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, την κοινωνία και τους πολίτες από την επιβολή ακόμη ενός φορολογικού μέτρου».

    Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ, το «χαράτσι» πλήττει πρωτίστως τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στη λεγόμενη «ψηφιακή επανεκκίνηση», αποτρέποντας πολίτες και εταιρείες να κάνουν χρήση νέων ψηφιακών εφαρμογών και προϊόντων τεχνολογίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλη κυκλοφορίας: Ανατροπές της τελευταίας στιγμής – Νόμιμοι τρόποι για να μην πληρώσετε

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρομοκρατία στην Ευρώπη: Χριστούγεννα με το δάχτυλο στη σκανδάλη σε Ιταλία, Γαλλία και Αγγλία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας: Ένας εκνευρισμένος πρωθυπουργός περιοδεύει στην Κρήτη – «Ουστ προδότη» φώναζαν αγανακτισμένοι Κρητικοί (video)



    ΣΧΟΛΙΑ