• Top Stories

    Φοροεπιδρομή-σοκ με το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο – Θα δηλώνονται μέχρι και… άλογα ιπποδρόμου!


    Το νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο έρχεται με άγριες διαθέσεις καθώς οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν σε αυτό κατοικίες, αγροτεμάχια, οικόπεδα, Ι.Χ. αυτοκίνητα και λοιπά οχήματα, σκάφη αναψυχής και αεροσκάφη, μεγάλα χρηματικά ποσά που φυλάσσονται σε σπίτια, καταθέσεις σε τράπεζες, χρυσές λίρες, πλάκες χρυσού, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις, εταιρικά μερίδια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, ακόμη και… άλογα ιπποδρόμου!

    Όπως μετέδωσε ο “Ελεύθερος Τύπος”, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να δημιουργήσει μέσα στη διετία 2017-2018 μια νέα τεράστια βάση δεδομένων, στην οποία θα συγκεντρώνονται πλήρεις και αναλυτικές πληροφορίες για την περιουσιακή κατάσταση 8,5 εκατ. φορολογουμένων και 250.000 εταιριών και λοιπών νομικών προσώπων.

    Πώς θα γίνονται οι διασταυρώσεις

    Αξίζει να αναφερθεί ότι τα δεδομένα που θα εισαχθούν στο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα διασταυρώνονται από τις φοροελεγκτικές υπηρεσίες με δεδομένα και από άλλες πηγές για τον εντοπισμό και την αποκάλυψη τυχόν αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων και την κατάρτιση πλήρους εικόνας για την περιουσιακή κατάσταση κάθε φυσικού και νομικού προσώπου.

    Εάν διαπιστωθεί ότι φορολογούμενος απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία, αυτά θα δεσμεύονται από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

    Ακόμη, οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες, μέσω της πρόσβασης που θα τους παρέχει το νέο περιουσιολόγιο, θα μπορούν να πραγματοποιούν διασταυρώσεις ανάμεσα στο ύψος των δηλούμενων εισοδημάτων και στην αξία των κατεχόμενων περιουσιών για την εξαγωγή συμπερασμάτων που θα σχετίζονται με την πραγματική οικονομική κατάσταση των φορολογουμένων.

    Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών θα χρησιμοποιεί τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, με σκοπό την αναδιαμόρφωση της φορολογικής πολιτικής, δηλαδή εν ολίγοις την επιβολή νέων φόρων στην περιουσία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο Facebook για την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ από Ζιλ ντε Κερσόβ: “Έρχεται νέο χτύπημα του ISIS στην Ευρώπη”

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βερολίνο: Υποβαθμίζει τις τουρκικές προκλήσεις. Στην Αθήνα ο Σταϊνμάγερ



    ΣΧΟΛΙΑ