• What's happening

    Έξαλλη με τον Τσίπρα η Μέρκελ: Η ελληνική κυβέρνηση φταίει για την κατάσταση στο προσφυγικό

    Άνγκελα Μέρκελ

    Άνγκελα Μέρκελ, καγκελάριος της Γερμανίας


    Ιδιαίταρα έντονη είναι η δυσαρέσκεια της γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ για τους χειρισμούς της ελληνική κυβέρνησης όσον αφορά το προσφυγικό, όπως αποκάλυψε ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετείχε στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε, με ιδιαίτερα αυστηρό τόνο και ύφος στις καθυστερήσεις που υπάρχουν όσον αφορά στις επιστροφές προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η πηγή, ήταν τόσο εκνευρισμένη που προκάλεσε εντύπωση σε όσους ήταν παρόντες.

    Η κ. Μέρκελ δήλωσε πως ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έχουν επιστραφεί στην Τουρκία,  όπως επιβάλει η συμφωνία με την ΕΕ, παραμένει ιδιαίτερα χαμηλό, εξαιτίας των καθυστερήσεων της ελληνικής πλευράς σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

    Η αναφορά της είναι ενδεικρική του άσχημου κλίματος που αναμένεται να συναντήσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την αυριανή του προγραμματισμένη συνάντηση μαζί του, η οποία πραγματοποιείται υπό το βάρος των εξελίξεων γύρω από τη β΄αξιολόγηση και τις εξαγγελείες του πρωθυπουργού, αλλά και τις απειλές της Τουρκίας για άνοιγμα των συνόρων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιβεβαίωση του υπ. Δικαιοσύνης: «Ίδιο πρόσωπο ο Αφγανός για τη δολοφονία στη Γερμανία με τον Ιρανό που αποπειράθηκε να σκοτώσει φοιτήτρια στην Κέρκυρα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταστροφή: «Όχι» λένε οι Θεσμοί για τον «μποναμά» του Τσίπρα στους χαμηλοσυνταξιούχους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όλοι μαζί: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ , Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ – Ψήφισαν «ναι» στην τροπολογία για το δώρο στους συνταξιούχους



    ΣΧΟΛΙΑ