ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΕΒΕΠ: Η αγορά θα «ζεσταθεί» κυρίως με το δώρο των Χριστουγέννων – Στόχος ο τζίρος πάνω από €4,5 δισ.
Μέχρι την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος αλλά μόνο σε χρήμα, τονίζει το υπουργείο Εργασίας.
Διευκρινίζεται ότι η χρονική περίοδος για τον υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων αφορά στο διάστημα από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Οι μισθωτοί δε, των οποίων η εργασιακή σχέση δεν διήρκεσε για ολόκληρο το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου, ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.
Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων και ως εκ τούτου παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους και τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να κινηθεί η αυτόφωρος διαδικασία.
Το Σ.ΕΠ.Ε. θα είναι στη διάθεση των εργαζομένων όλη την επόμενη περίοδο, προκειμένου να εξασφαλιστεί το νόμιμο δικαίωμά τους στο Δώρο Χριστουγέννων.
Οικοδομώντας ένα πλαίσιο πρωτοβουλιών και δράσεων μέσω του Σ.ΕΠ.Ε. για την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων, το Υπουργείο Εργασίας θεωρεί κρίσιμο βήμα για την ανάσχεση της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας την πλήρη διασφάλιση της καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους που το δικαιούνται.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζες: Ρίχνουν στην αγορά 10.000 ακίνητα από κατασχέσεις
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλη κυκλοφορίας: Αυτοί είναι οι νόμιμοι τρόποι για να μη πληρώσετε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Autohellas: Ακόμα σημαντικό περιθώριο ανόδου, τιμή στόχος στα €16,01 ανά μετοχή
- Μόδα: Το Saks κηρύσσει πτώχευση, η Phoebe Philo τριπλασίασε τα έσοδα και ο Justin Trudeau κάνει στριπτίζ
- Φορέας Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Πώς μπορούν να γλιτώσουν το σπίτι τους 20.000 νοικοκυριά
- Βιομηχανία- ενεργειακό κόστος: Κόκκινη κάρτα από την Κομισιόν στο ιταλικό μοντέλο- Νέες διαβουλεύσεις και διλήμματα