• Πολιτική

    Δήμαρχος Κάσου: «Δεν μας φοβίζουν αυτά που λένε οι Τούρκοι»


    Η δήμαρχος Κάσου έδωσε απάντηση στα πυρά του Ερντογάν, μετά τις δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης, την διεκδίκηση ελληνικών νησιών, αλλά και την χθεσινή NOTAM που υποστηρίζει πως η Κάσος είναι “αποστρατικοποιημένη ζώνη”.

    Χθες, Πέμπτη (01/12/2016) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαβούσογλου, αμφισβήτησε απροκάλυπτα την ελληνικότητα των Ιμίων, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τα νησιά αυτά αποτελούν τουρκικό έδαφος. Την ίδια τακτική ακολουθούν εδώ και καιρό Τούρκικες αρχές και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Με ΝΟΤΑΜ Α5446/16 η Τουρκία ζήτησε, μάλιστα, την αποστρατικοποίηση της Κάσου. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η περιοχή Νότια της Κάσου (μία από τις τρεις περιοχές που δεσμεύει η Ελλάδα για την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων) αποτελεί αποστρατικοποιημένη περιοχή και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

    Η δήμαρχος της Κάσου, κ. Μαίρη Σορώτου, απάντησε στις Τούρκικες κινήσεις, μέσα από την εκπομπή του κ. Παπαδάκη Καλημέρα Ελλάδα: 

    «Εμάς δεν μας φοβίζουν αυτά που λένε οι Τούρκοι, μας φοβίζουν αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας…η Κάσος έχει νεκρωθεί.»

    Υπογραμμίζοντας την ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης για όσα συμβαίνουν ή θα συμβούν στο νησί της Κάσου, σχολίασε:

    «Τους Τούρκους δεν τους φοβηθήκαμε ούτε το 1821, φτάσαμε να γίνουμε ολοκαύτωμα για να λεγόμαστε Έλληνες. Αλλά και τότε καθυστέρησε η βοήθεια από την πατρίδα και γίναμε ολοκαύτωμα. Σήμερα η πατρίδα δεν στέλνει στην Κάσο ούτε έναν υπάλληλο να υπογράφει τα εντάλματα.» 

    Κλείνοντας,η δήμαρχος τόνισε πως:

    «Η Ελλάδα δεν τελειώνει στο Αιγαίο, αρχίζει από το Αιγαίο. Εμείς είμαστε οι θεματοφύλακες του ελληνικού πολιτισμού. ΕΜΕΙΣ κρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία και θα την κρατάμε πάντα. Αλλά να μη μας ξεχνάνε». 

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Και οι Τούρκοι τον χαβά τους: “Είναι γνωστή η στάση της χώρας μας με την κυριαρχία στα Ίμια”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κύμα μετανάστευσης από την Τουρκία – Αυξάνονται οι πολίτες που αγοράζουν σπίτια στη χώρα μας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Κόκκινος» συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις – Όλα έτοιμα για πόλεμο στο Αιγαίο



    ΣΧΟΛΙΑ