• Πολιτική

    Έρχεται λευκή νύχτα για την Αττική: που θα χιονίσει

    xionia


    Με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο αποχαιρετά το 2016 η Ελλάδα καθώς η κακοκαιρία εξαπλώνεται σταδιακά σε όλη τη χώρα, προκαλώντας αρκετά προβλήματα.

    Η Αττική το βράδυ αναμένεται να ντυθεί στα λευκά, με τα πρώτα χιόνια να έχουν καλύψει αρκετό μέρος της Πάρνηθας και της Πεντέλης. Ήδη, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς καζίνο, λόγω της χιονόπτωσης, ενώ από το πρωί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο διεξαγόταν με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

    Η κακοκαιρία, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα παρουσιάσει επιδείνωση από σήμερα Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές, κατά τόπους, χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Τις επόμενες 48 ώρες ο χειμώνας αναμένεται να δείξει τα δόντια του κυρίως στην Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

    «Για πιο ισχυρό χιονιά σε σχέση με την κακοκαιρία των προηγούμενων εβδομάδων» κάνει λόγο ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος. Πολλοί συνάδελφοί του, μάλιστα, συγκρίνουν την τωρινή κακοκαιρία με εκείνη που είχε πλήξει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Αττική το 1981.

    Προβλήματα παρατηρούνται ήδη στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των βορείων ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

    Σύμφωνα με το λιμενικό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος (σύμφωνα με το λιμεναρχείο Ζακύνθου, το απαγορευτικό απόπλου ισχύει μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όπου θα εκδοθεί νέο μετεωρολογικό δελτίο), ενώ κλειστή είναι και η γραμμή Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.

    Έως τώρα, τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου εκτελούνται κανονικά. Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολόγιων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καιρός: Οδηγός «επιβίωσης» στα χιόνια – Τι πρέπει να προσέξετε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: Συναγερμός σε όλη την Ελλάδα. Παγετός, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι!



    ΣΧΟΛΙΑ