• Πολιτική

    Αεροπειρατεία στη Μάλτα: Aπελευθερώθηκαν οι επιβάτες, κρατούνται μέλη του πληρώματος (video) upd

    • NewsRoom


    Η απελευθέρωση των επιβατών έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Πουσκάτ, κρατούνται ακόμη όμηροι κάποια μέλη του πληρώματος. Στο αεροσκάφος, που εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη, βρίσκεται ένας ή δύο αεροπειρατές. Ο άντρας που κάνει τις διαπραγματεύσεις με τις Αρχές δηλώνει ότι είναι οπλισμένος με χειροβομβίδα και ζητά την αποφυλάκιση του γιου του Καντάφι, Σαίφ Αλ-Ισλάμ.

    Λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας η πόρτα του αεροσκάφους άνοιξε και απελευθερώθηκαν οι πρώτοι επιβάτες, γυναίκες, άτομα με προβλήματα υγείας και ένα παιδί. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός της Μάλτας.

    https://www.facebook.com/RTnews/videos/10155036713304411/

     

    malta 7 malta 6 malta 5

    Το χρονικό της αεροπειρατείας

    Δύο άτομα έκαναν αεροπειρατεία σε αεροσκάφος τύπου AIRBUS A320 της εταιρείας AFRIQIYAH AIRWAYS με 118 επιβαίνοντες (82 άνδρες, 28 γυναίκες, 1 παιδί και 7 μέλη πληρώματος), το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες έχουν δηλώσει ότι είναι υποστηρικτές του νεκρού πρώην δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι και ζητούν την απελευθέρωση του γιου του.

    Το αεροπλάνο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Σμπέχα της Λιβύης με προορισμό την Τρίπολη, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πτήσης εκδηλώθηκε αεροπειρατεία και οι δράστες ζήτησαν το αεροσκάφος να κατευθυνθεί στη Μάλτα, όπως και έγινε. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, ο πιλότος σε επικοινωνία που είχε με τον πύργο ελέγχου της Τρίπολης ανέφερε ότι προσπάθησε να προσγειωθεί εκεί, ωστόσο, δεν τον άφησαν ο ή οι αεροπειρατές.



    ΣΧΟΛΙΑ