• First Top Stories

    Πόλεμος Τσίπρα-Βήμα Online για μία συνδρομή γυμναστηρίου αξίας… 1000 ευρώ

    • NewsRoom


    Εδώ και λίγο καιρό έχει δημιουργηθεί μία καινούργια κόντρα. Κόντρα που δημιουργήθηκε μεταξύ του Βήμα Online και του Γιώργου Τσίπρα, όταν το πρώτο ισχυρίστηκε σε δημοσίευμά του πως ο τελευταίος είναι εγγεγραμμένος σε ένα γυμναστήριο με ετήσια συνδρομή 1000 ευρώ.

    Έτσι ο Γιώργος Τσίπρας, ξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα και με κοινή πολιτική πορεία, θέλοντας να διαψεύσει τα όσα δημοσιεύτηκαν εις βάρος του έστειλε την εξής επιστολή:

    Το παρακάτω είναι η απαντητική επιστολή μου σε ψευδέστατο δημοσίευμα στο Βήμα Online. Το Βήμα Online εκτός από πέντε αράδες δεν δημοσίευσε την επιστολή όπως όφειλε, με δικαιολογίες και επιπλέον ψευδολογία επιπέδου Δημοτικού. Δημοσιογραφικό ήθος…
    «Προς το Βήμα Online
    Υπ’ όψιν κ. Αντώνη Καρακούση

    Πόσο χαμηλά;

    Εντός του επικοινωνιακού πολέμου που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση από μεγάλη μερίδα διαπλεκόμενων ΜΜΕ υπάρχει και η εκδοχή της δημοσιογραφικής παρακμής. Σε σημερινό δημοσίευμα στο Βηματοδότη εμφανίζομαι να έχω ανακαλύψει την «κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας», ότι παίρνω «καλό μισθό» και άλλα τινά. Προς επίρρωση ο συντάκτης αναφέρει ότι «Γ. Τσίπρας τιμά δεόντως τα προγράμματα ατομικών προπονήσεων, τα οποία πέραν της μίνιμουμ συνδρομής των 1.000 ευρώ ετησίως κοστίζουν περί τα 500 ευρώ για κάθε δίμηνο». Η πραγματικότητα είναι ότι α) δεν έχω κάνει ποτέ πρόγραμμα ατομικής προπόνησης, β) δεν πηγαίνω καν (δυστυχώς) σε γυμναστήριο, και γ) όταν γράφτηκα σε γυμναστήριο τον Ιούνιο 2015 για να διακόψω (δυστυχώς) μετά από 4-5 επισκέψεις λόγω έλλειψης χρόνου, η συνδρομή μου ήταν 60 ευρώ το μήνα και 49 ευρώ η εγγραφή.
    Η ταραχή ορισμένων διαπλεκόμενων για την παρούσα κυβέρνηση, ιδιαίτερα όσων απειλούνται ίσως με διώξεις από τη Δικαιοσύνη, είναι κατανοητή. Όμως το πόσο χαμηλά μπορεί να πέφτει η «πληροφόρηση» των αναγνωστών θα έπρεπε να έχει όρια.
    Παρεμπιπτόντως, αναζητώντας από το Google το όνομα «Παπασταύρου» στο Βηματοδότη του Βήματος Online βρίσκει κανείς 19 (θετικές) αναφορές το 2014, δύο (θετικές) αναφορές το Ιανουάριο του 2015 πριν την εκλογική επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ, και μόνον μία αναφορά (και αυτή άσχετη και ουδέτερη!!!) όλο το υπόλοιπο 2015 και 2016 όταν αποκαλύπτεται και κορυφώνεται το μέγα-σκάνδαλο Παπασταύρου των εκατομμυρίων ευρώ. Τα λαγωνικά σας «εντόπισαν» τα 500 ευρώ που τάχα πληρώνω το δίμηνο για ατομική προπόνηση αλλά για Παπασταύρου που βούιξε ο κόσμος «το ψάχνουν» ακόμα, όπως φαίνεται. Πόσο χαμηλά πια;»

    Μήπως η επιστολή όμως συμπίπτει με την παροιμοία «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»;

    Γιατί κύριε Τσίπρα, αυτοί που υπόσχονταν εν συνεχεία ότι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι όσοι έφεραν το κράτος σε αυτή την κατάσταση (με τις μίζες, τα κλεμμένα,τα «μαύρα» χρήματα που έχουν στην κατοχή τους κ.α), ήσασταν εσείς. Και αυτό απεδείχθη ότι το υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου όχι μόνο να διατηρηθεί η κοινοβουλευτική του επιβίωση αλλά κυρίως γιατί η δίψα του για εξουσία ήταν απερίγραπτου βαθμού.

    Και αν πράγματι έχετε κάνει κάτι επ’ αυτού είναι μόνο απλές αναφορές σε ονόματα, στο πλαίσιο πάντα της ρητορικής που εκφράζεται κυρίως από τον ξάδελφό σας. Τον κύριο Αλέξη Τσίπρα. Την ρητορική της αριστεράς.

    Επομένως μην αναφέρεστε εσείς σε τι έχουν βρει οι δημοσιογραφικοί κύκλοι και σε τι όχι, όταν σε εσάς είναι ήδη γνωστά και δεν κάνετε τίποτα, και σίγουρα μην κάνετε λόγο για διαπλοκή. Είναι τουλάχιστον, ντροπή!

    Μιλάτε δηλαδή για διαπλοκή την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έκανε συναντήσεις με τον Ψυχάρη υποσχόμενος να του χαρίσει τα δάνεια της εκδοτικής του επιχείρησης και να του χαρίσει το κανάλι στο οποίο συμμετείχε.

    Μιλάτε επίσης για διαπλοκή, όταν οι αποφάσεις σας στοχεύουν στην αύξησή της, αφού θέλετε να μειώσετε των αριθμό των καναλιών αποσκοπώντας στην καθαρότητα των ΜΜΕ και στην εξάλειψη της διαπλοκής. Κάτι που μόνο εσείς μπορείτε να σκεφτείτε. Να μειώσετε δηλαδή τον αριθμό των «φωνών» για να υπάρξει Δημοκρατία, και προ παντός; Να μην υπάρξει διαπλοκή!

    Μιλάτε τέλος για διαπλοκή, όταν σύμφωνα και με τα παραπάνω ο μόνος λόγος που προβήκατε σε ενέργειες για να ανοίξει η ΕΡΤ είναι για να πολεμήσετε με διαπλοκή την διαπλοκή! Μήπως όμως βλέπετε παντού συνωμοσίες; Γιατί όταν γίνεται κάτι θετικό και επιθυμητό (έχουμε καιρό να το δούμε) ισχυρίζεστε ότι συνέβει χάρη στους δικούς σας αγώνες, ενώ για κάθε αποτυχία υπαινίσσεστε ότι υπάρχει κάποια συνομωσιολογία. Αυτή είναι η πολιτική της αριστεράς;

    Αφήστε λοιπόν, την άλλη διαπλοκή και κοιτάχτε να λύσετε τη διαπλοκή που υπάρχει σε εσάς τόσο σε ηθικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/o-tsipras-mplofari-pali-tha-psifisi-ta-metra-ke-telos/41629



    ΣΧΟΛΙΑ