• Πολιτική

    Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τους νέους διοικητές των νοσοκομείων

    • NewsRoom
    μητσοτάκης τσιπρας


    Διαμάχη μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε το ζήτημα των νέων διοικητών των δημόσιων νοσοκομείων, με αφορμή την υπόθεση του 80χρονου πρώην πολιτευτή Κωνσταντίνου Πατέρα που είχε τοποθετηθεί στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

    Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να αντέδρασε με γρήγορα αντανακλαστικά και να διόρθωσε την αμφιλεγόμενη τοποθέτηση,  ωστόσο αυτό δεν φάνηκε αρκετό στον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά νέες απολύσεις.

    Όπως αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, η παραίτηση αποτελεί «σταγόνα στον ωκεανό» της «αναξιοκρατίας» και του κράτους των «αρίστων» του ρουσφετιού που εγκαθιδρύει η ΝΔ. «Με μία παραίτηση το μόνο που προσπαθεί είναι να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων τον πίστεψαν για τη δήθεν αξιοκρατία και να τους αποπροσανατολίσει από το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει σε βάρος της δημόσιας Υγείας και των φορολογουμένων».

    Την ίδια ώρα, ωστόσο, από τη ΝΔ υπενθυμίζουν αντίστοιχες σοβαρές περιπτώσεις που συνέβησαν επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως την περίπτωση της τοποθέτησης του ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ που τοποθετήθηκε διοικητής στο νοσοκομείο Σαντορίνης, αξιοποιώντας το γεγονός πως ήταν φίλος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη,ο οποίος παρέμεινε στη θέση του παρά τις αντιδράσεις.  Αντίθετα όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει αστοχίες όταν αυτές διαπιστώνονται».

    Αναλυτικά από τη ΝΔ αναφέρει τα εξής:

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ που διόρισε ως διοικητές νοσοκομείων ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης και διέλυσε τη Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στην κυβέρνηση”.

    Η ΝΔ απαντά λέγοντας ότι «οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και μπορούν να κρίνουν πώς στελεχώνει το κράτος η ΝΔ και τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι διοικητές που διορίστηκαν στα νοσοκομεία θα υπογράψουν συμβόλαια με ρήτρα αποδοτικότητας με ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Θα αξιολογούνται για το έργο τους κάθε 3 μήνες και από αυτό και μόνο θα κρίνονται. Όποιος κρίνεται ανεπαρκής θα απολύεται και μάλιστα δίχως καμία απολύτως αποζημίωση. Περιπτώσεις αστοχιών η δική μας κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να διορθώσει όπως έκανε σήμερα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία θα αλλάξει. Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν και οι πολίτες βλέπουν ήδη την διαφορά».

    Ανταπαντώντας, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν: 

    «Θέλει θράσος να εμφανίζεται η ΝΔ ως τιμητής της δημόσιας Υγείας. Τα ίδια έλεγε και για τη δήθεν “αξιοκρατία” και “αριστεία” και βλέπουμε τα αποτελέσματα με το πλιάτσικο γαλάζιων στελεχών στο Δημόσιο».

    Παράλληλα, καλούν την Κυβέρνηση να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

    – Ισχύει ότι ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, όταν φωτογραφιζόταν με τον κ. Πατέρα στο γραφείο του στη Βουλή τον περασμένο Μάιο, του είχε υποσχεθεί τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου και σήμερα έσπευσε να τον παραιτήσει μετά το σάλο για τα ρουσφέτια;

    – Ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει τελικά τις παραιτήσεις και των υπολοίπων 111 γαλάζιων διορισμών, όπως ο κουμπάρος του βουλευτή του στην Καστοριά που παραδέχθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη το ρουσφέτι, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας και η σύζυγος δημοσιογράφου που τον λιβανίζει εδώ και 4 χρόνια;



    ΣΧΟΛΙΑ