• Πολιτική

    Πολάκης: Επίθεση στον πρόεδρο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, απειλεί με απολύσεις

    Παύλος Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Απαντήσεις στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ένορκη κατάθεση του προέδρου των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Σταμάτη Πουλή κατά την εξέτασή του στην εξεταστική επιτροπή της βουλής επιχειρεί να δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

    Ο κ. Πουλής κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, πως άνδρες εταιρείας σεκιούριτι, η οποία επιλέχθηκε χωρίς διαγωνισμό αλλά και χωρίς προκήρυξη, με προφορική εντολή του Παύλου Πολάκη, και έχει μέχρι σήμερα έχει χρηματοδοτηθεί με ποσό άνω των 7 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από τα έγγραφα πληρωμών, αφαίρεσε από το ΚΕΕΛΠΝΟ αρχεία που αφορούσαν την περίοδο που στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρισκόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, τα οποία παραδόθηκαν στον αναπληρωτή υπουργό.

    Μάλιστα ο κ. Πουλής κατήγγειλε πως με εντολή μετακλητού συμβούλου του Παύλου Πολάκη, ασκήθηκε πίεση σε εργαζομένους του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να συντάξουν κείμενο με τρόπο τέτοιον που θα εξυπηρετούσε την πολιτική κόντρα του αναπληρωτή υπουργού με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

    Οι αναφορές του κ. Πουλή προκάλεσαν αναταραχή μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην επιτροπή, με τον πρόεδρό της, κ. Αντ. Μπαλωμενάκη, να απειλεί να αποβάλλει τον μάρτυρα.

    Η αντίδραση της ΝΔ

    Οι αποκαλύψεις Πουλή έφεραν την έντονη αντίδραση τόσο του Άδωνι Γεωργιάδη όσο και της επίσημης Νέας Δημοκρατίας

    Σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΝΔ ανέφερε πως «η αποκάλυψη του Προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι η εταιρεία φύλαξης επιχείρησε να αποκτήσει παρανόμως αρχεία του Πρωτοκόλλου της υπηρεσίας με σκοπό αυτά να αλλοιωθούν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη – εφόσον επιβεβαιωθεί – εκθέτει ανεπανόρθωτα την ηγεσία του Υπουργείου. Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις για αυτήν τη σοβαρότατη καταγγελία και να μας απαντήσει αν όντως υπήρξε απόπειρα ενοχοποίησης του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη από τον κ. Πολάκη. Και προφανώς αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει άμεσα αυτήν τη σοβαρότατη υπόθεση».

    Πολάκης Γεωργιάδης ΚΕΕΠΛΝΟ
    Παύλος Πολάκης (αριστερά), Άδωνις Γεωργιάδης (δεξιά)

    Η απάντηση του Παύλου Πολάκη

    Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας δεν άργησε να έρθει. Ο κ. Πολάκης επιτίθεται στη ΝΔ και στον πρόεδρο των Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, χαρακτηρίζοντας την ένορκη κατάθεσή του ως πρωτοφανή ψεύδη.

    Πάντως, επί της ουσίας, ο κ. Πολάκης δεν απαντά στις καταγγελίες Πουλή για την εταιρεία σεκιούριτι, ενώ την ίδια ώρα υπενθυμίζει «με νόημα» πως 3 υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ «έχουν ήδη απολυθεί»!

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πολάκη:

    Σε σχέση με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τα πρωτοφανή ψεύδη που κατέθεσε χθες ο υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ- και μέλος της ΝΔ κατά δήλωση του ιδίου- κ. Σταμάτης Πουλής στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, έχω να δηλώσω τα εξής:

    1. Η ελληνική κοινωνία κατάλαβε χθες ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη η οποία μπορεί και θα καθαρίσει οριστικά και αμετάκλητα το απόστημα της διαφθοράς που λέγεται ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο για πάνω από είκοσι χρόνια αποτέλεσε τον μαυσωλείο διαπλοκής, ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης λόγω της σκανδαλώδους διαφήμισης αλλά και προνομιακό πεδίο διορισμών «ημετέρων».

    2.Οι έρευνες από τις δικαστικές αρχές που με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου από τότε που έγιναν οι πρώτες καταγγελίες από εμάς ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα παράλληλα με τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως από τις εργασίες της εξεταστικής.

    3.Η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί έχει κάνει τόσο τις προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας όσο και μια ομάδα ανώτερων υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ με οργανική σχέση, ρόλο και απολαβές από το φαγοπότι των προηγούμενων χρόνων ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ (ήδη τρείς έχουν απολυθεί).

    ΚΑΤΑΝΟΩ ΑΠΟΛΥΤΑ το πόνο τους για την εξουσία και το χρήμα που έχασαν…

    ΚΑΤΑΝΟΩ ΑΠΟΛΥΤΑ το φόβο για τη νέμεση που έρχεται…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παύλος Πολάκης: «Μαυσωλείο διαφθοράς» το ΚΕΕΛΠΝΟ



    ΣΧΟΛΙΑ