• Top Stories

    Ζ. Γκάμπριελ: Η Ελλάδα ξοδεύει πολλά σε αμυντικές δαπάνες, αλλά αυτές δεν φέρνουν σταθερότητα

    Γκάμπριελ

    Ζίγκμαρ Γκάμπριελ,νέος υπουργός Εξωτερικών Γερμανίας


    Ανησυχητικός εμφανίστηκε ξανά ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μόναχο, για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο «ακρωτηριασμός» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ρίχνοντας για μια ακόμα φορά τα βέλη του προς τον Β. Σόιμπλε.

    Μιλώντας στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου ο κ. Γκάμπριελ επιτέθηκε εναντίον του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος ξανάφερε στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα του Grexit.

    Παράλληλα, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Ελλάδας για να ασκήσει  κριτική στο πολυσυζητημένο θέμα των αμυντικών δαπανών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

    Η Ελλάδα ανήκει στις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ, οι οποίες ξοδεύουν το 2% του προϋπολογισμού τους για αμυντικές δαπάνες, δεν μπορεί όμως ταυτόχρονα να πληρώσει επαρκείς συντάξεις στους πολίτες. «Το αν αυτό οδηγεί την Ελλάδα σε μεγαλύτερη σταθερότητα, μπορείτε να το σκεφτείτε».

    Σε ό,τι αφορά την ίδια τη Γερμανία, ο Γκάμπριελ δήλωσε ότι θα ήταν δύσκολο να προσθέσει 25 δισ. ευρώ στο αμυντικό προϋπολογισμό της, προκειμένου να ανταποκριθεί στον στόχο που έχει θέσει το ΝΑΤΟ, αν, την ίδια στιγμή, οι πολιτικοί επιδιώκουν να μειώσουν τους φόρους.

    Αν και δήλωσε ότι η Γερμανία παραμένει δεσμευμένη στον στόχο του ΝΑΤΟ, πρόσθεσε ότι τα μέλη του χρειάζεται επίσης να επικεντρωθούν στις ριζικές αιτίες των απειλών ασφαλείας, όπως η κλιματική αλλαγή και η φτώχεια και όχι αποκλειστικά στις αμυντικές δαπάνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε – Η νέα αγορά του αιώνα με τα F-35 στο στόχαστρο του «αντάρτη» Ν. Φίλη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήλωση-κόλαφος από Α. Μέρκελ: Προβληματική η αξία του ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μέρκελ – Λαγκάρντ: «Ναι» στη συμμετοχή του ΔΝΤ – «Όχι» σε συζήτηση για το ελληνικό χρέος πριν το 2018

     



    ΣΧΟΛΙΑ