• Top Stories

    Τραμπ: Αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ κατά 54 δισ. δολάρια!

    Τραμπ


    Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει στόχο να προχωρήσει σε αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ σε ποσοστό της τάξεως του 9% – ή κατά 54 δισ. δολάρια – ενώ την ίδια στιγμή επιθυμεί να μειώσει την παροχή βοήθειας σε άλλες χώρες, σύμφωνα με όσα υποστήριξε πηγή του Λευκού Οίκου.

    Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου τόνισε ακόμη ότι όλα τα υπουργεία – με εξαίρεση εκείνα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια – πρόκειται να προχωρήσουν σε μείωση του τόσο του προϋπολογισμού τους, όσο και στα ποσά της διεθνούς βοήθειας που παρέχει η χώρα.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ίδιος ο Τραμπ είχε προαναγγείλει την «ιστορική αύξηση» του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ, εφαρμόζοντας έτσι την προεκλογική του δέσμευση να προστατεύσει τους Αμερικανούς πολίτες.

    Μέσα στις αλλαγές που σχεδιάζει ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι η αναδιοργάνωση του Στρατού αυξάνοντας τα μέσα που θα έχει στη διάθεσή του.

    Σημειώνεται ότι ο πρώην Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επωφελούμενος από την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, είχε μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες. Σήμερα αυτές ανέρχονται στο 3,3% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου στα 600 δισ. δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκάνδαλο ΑΕΠΙ: Η Δικαιοσύνη αναλαμβάνει από εδώ και στο εξής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Σχοινάς (Κομισιόν): Επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα «σήμερα και αύριο»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Independent: «Ο πόνος της κρίσης στην Ελλάδα είναι εμφανής, αλλά δεν κατανέμεται εξίσου»



    ΣΧΟΛΙΑ