• Πολιτική

    Πρώτη ποινική δίωξη στον Σώρρα – Στο εδώλιο για ρατσιστικές δηλώσεις!


    Ο… “εθνοσωτήρας” Αρτέμης Σώρρας θα δικαστεί για το ρατσιστικό του παραλήρημα σε βάρος των αθλητών της παραολυμπιακής ομάδας. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών του άσκησε ποινική δίωξη για την κατηγορία της υποκίνησης μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ’ εξακολούθηση βάσει του αντιρατσιστικού νόμου.

    Είναι ένα αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος που θα τον στείλει με απευθείας κλήση στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελιοδικείου Αθηνών.

    Αυτή είναι η πρώτη ποινική δίωξη κατά του Αρτέμη Σώρρα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών που έχει ανοιχτές πολλές δικογραφίες για τα έργα και τις ημέρες του ανθρώπου που εξακολουθεί να διατείνεται ότι με τα ομόλογά του θα σώσει την Ελλάδα από τα χρέη.


    Το ρατσιστικό παραλήρημα

    Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά από αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας με αφορμή αναρτήσεις στο διαδίκτυο συνεντεύξεων ή δηλώσεων του Σώρρα για την Παραολυμπιακή Ομάδα.

    Δύο ήταν οι αναρτήσεις που οδήγησαν στην ποινική του δίωξη:

    *Συνέντευξη στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο διαδικτυακό τόπο Ριζόπουλος Πόστ, με τον Σώρρα να λέει: “Είναι ύβρις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα”.

    *Σε ανάρτηση στο facebook, μια μέρα μετά, ο Σώρρας έλεγε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του, συμπληρώνοντας: “Είναι τεράστια προσβολή και βεβήλωση για όλους τους Έλληνες οι παραολυμπιακοί αγώνες που τα ζώα μας επιβάλλουν στον πλανήτη μας”.


    Αναμένονται νέες διώξεις

    Αυτή ήταν η πρώτη δικογραφία που “έκλεισε” για την Εισαγγελία με την απαγγελία κατηγορίας. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται όλες οι υπόλοιπες εισαγγελικές έρευνες με κεντρικό πρόσωπο τον Α. Σώρρα.

    Εκτός από τα εκατοντάδες ανά την Ελλάδα αιτήματα πολιτών να ξεχρεώσου τις οφειλές τους με ομόλογα Σώρρα και την προτροπή του τελευταίου και συνεργατών του να μην πληρώνουν με διαφορετικό τρόπο, η Εισαγγελία της Αθήνας διερευνά πλέον (μετά από μήνυση δημοσιογράφου) εάν ο πολιτικός φορέας “Ελλήνων Συνέλευσις” δρα ως εγκληματική οργάνωση.

     



    ΣΧΟΛΙΑ