• Top Stories

    Προκαλεί ο Μ. Ακιντζί: Απαράδεκτος ο Ν. Αναστασιάδης

    Κυπριακό

    Μουσταφά Ακιντζί, πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων


    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί υποστήριξε ότι το επερχόμενο δημοψήφισμα στην Τουρκία δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

    Συγκεκριμένα ο Ακιντζί δήλωσε ότι «Μετά από τις προσπάθειες των τελευταίων 22 μηνών ο κ. Αναστασιάδης μιλά κατά τρόπο απαράδεκτο» για να συμπληρώσει ότι «αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό μόνο μέσα στο πλαίσιο των επερχόμενων εκλογών στη Νότια Κύπρο», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης σημείωσε πως η Τουρκία δεν έχει απαιτήσει να καθυστερήσουν οι διαπραγματεύσεις, ενώ «παρακολουθεί μετά λύπης» τη διαδικασία μετά την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα και παρατήρησε ότι δεν γίνονται προσπάθειες ακύρωσης της απόφασης.

    Ο Ακιντζί ανέφερε ότι «Κάθε μέρα που περνά η εξεύρεση λύσης καθίσταται όλο και πιο δύσκολη και παρά τις εποικοδομητικές προσπάθειες της τουρκοκυπριακής πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υπάρχει μια διάθεση υποτίμησης της».

    Από τη μεριά του ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης «είναι έτοιμος ακόμη και αύριο να επαναρχίσουν οι συνομιλίες», ενώ τόνισε ότι «τουρκικά εσωτερικά θέματα έχουν επηρεάσει τα μέγιστα, να μην πω πλήρως, και τις εξελίξεις στο τραπέζι των συνομιλιών».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Σταθάκης: Να μη συνυπολογιστούν οι ενεργειακές δαπάνες στο χρέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραμπ: Αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ κατά 54 δισ. δολάρια!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γερμανικό think Tank: Εφαρμόστε το πρόγραμμα για να κερδίσετε κούρεμα χρέους



    ΣΧΟΛΙΑ