• Top Stories

    Αποδεσμεύεται τραπεζικός λογαριασμός για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ

    Τα Νέα


    “Οξυγόνο” για τους εργαζόμενους του ΔΟΛ και τη λειτουργία των εφημερίδων αποτελεί η απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγα λεπτά από το πρωτοδικείο της Αθήνας.

    Η πρόεδρος Πρωτοδικών Βασιλική Μπάστα έκανε δεκτή την προσφυγή εργαζομένων και επιχείρησης και αναστέλλει την ισχύ της προηγούμενης προσωρινής διαταγής, διατάσσοντας την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί ο ΔΟΛ στην τράπεζα Alpha. Από αυτά τα χρήματα θα εξασφαλιστούν τα αναγκαία «για την λειτουργία της επιχείρησης και την έκδοση των ιστορικών εντύπων”.

    Η δικαστική λειτουργός αναφέρει στην απόφασή της: “Διατάσσω την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού στην Alpha Bank προκειμένου κάθε κατατεθισσόμενο από την έκδοση της παρούσας και εφεξής σε αυτόν τον λογαριασμό ποσό είτε από την εταιρείας Άργος ΑΕ είτε από τρίτους οφειλέτες της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΔΟΛ να διατίθεται ελεύθερα από την τελευταία αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της εξακολούθησης της λειτουργίας της επιχείρησης και ειδικότερα για την κάλυψη των εξόδων λειτουργία της και την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτήν”.

    Με την ίδια απόφαση η δικαστική λειτουργός απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή ή διάθεση οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχεία του ΔΟΛ. Σημαντικό ρόλο στην έκδοση της απόφασης αποτέλεσε η παραδοχή των πιστωτριών τραπεζών, την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της προσφυγής, ότι η μη κυκλοφορία των εφημερίδων ζημιώνει την επιχείρηση, το μόνο δηλαδή περιουσιακό στοιχείο των τραπεζών από την εκποίηση του οποίου αναμένουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους από τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η κυβέρνηση ετοιμάζει «παρέμβαση» για τις εφημερίδες του ΔΟΛ ανακοίνωσε ο Ν. Παππάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι τα 7 πιο συχνά λάθη, που κάνουν οι άνδρες με το ρολόι τους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man: Ο έρημος και μόνος Σ. Λαζαρίδης (του ΧΑ) και οι ατέρμονες κουβέντες για το Mega



    ΣΧΟΛΙΑ