• Πολιτική

    Πού έφτιαχναν νέα γιάφκα η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συνεργός της

    • Contributor
    Πόλα Ρούπα


    «Μετακόμιση» από το γκαράζ-γιάφκα του Αλίμου σε άλλο της οδού Προμπονά στην Κυψέλη, ήταν έτοιμη να κάνει η Πόλα Ρούπα μαζί με την 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, ίσως και άλλους συνεργούς, προκειμένου να έχουν πιο κοντά στο κέντρο της πόλης τα υλικά κατασκευής βομβών, ενδεχομένως για την εκδήλωση τρομοκρατικών επιθέσεων με παγιδευμένα οχήματα.

    Στο σπίτι της 25χρονης στον Αγ. Δημήτριο, οι αστυνομικοί βρήκαν μία πλαστή ταυτότητα και κάποια κλειδιά που έγραφαν «γκαράζ Προμπονά», ενώ ταυτόχρονα στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολης βρήκαν σημειώσεις με οδηγίες για το πώς κατευθύνονται προς το γκαράζ της οδού Προμπονά.

    Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κατευθύνθηκαν προς την συγκεκριμένη οδό της Αθήνας και κατάφεραν να εντοπίσουν το γκαράζ, που τις προηγούμενες ημέρες είχε νοικιάσει η 25χρονη, χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητα που είχε βρεθεί.

    Είχε δώσει προκαταβολή στον ιδιοκτήτη, επικαλέστηκε ότι ήταν κάτοικος της περιοχής, και του είχε πει πως θέλει να μεταφέρει εκεί δύο οχήματα της «οικογένειας», ενδεχομένως το ασημί Χιουντάι και το γαλάζιο Γκολφ, που εντοπίστηκαν στο γκαράζ του Αλίμου, το οποίο είχε νοικιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2014.

    Σε αυτό το γκαράζ είχαν μεταφέρει οχήματα και υλικά μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, από άλλο γκαράζ της οδού Δενισλίου στο Βύρωνα, λίγο πριν την σύλληψη του 34χρονου Αντώνη Σταμπούλου, ο οποίος θα επιχειρούσε να πάρει και την σχάρα οροφής του κλεμμένου Nissan Sunny που χρησιμοποιήθηκε ως φορέας της βόμβας που εξερράγη στον οδό Αμερικής στις 10 Απριλίου 2014.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενδιαφέρον έχει το «σημειωματάριο» που κρατούσε και η 25χρονη, στο οποίο εμφανίζεται μία «λίστα εξόδων» με τις αγορές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, έξοδα κίνησης και άλλες αποδείξεις αγορών αναλώσιμων.

    Η 25χρονη που οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής στον εισαγγελέα δήλωσε μέλος το Επαναστατικού Αγώνα.

    Εμφάνισε χειρόγραφο στους δημοσιογράφους το οποίο γράφει «είμαι αναρχικιά μέλος της ένοπλης επαναστατικής Οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Οι μόνοι τρομοκράτες είναι το κράτος και το κεφάλαιο».

    Γνωστοποιεί μάλιστα ότι κάνει και εκείνη απεργία πείνας και δίψας «μέχρι το παιδί των συντρόφων μου Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη δοθεί σε συγγενικά τους πρόσωπα».

    Αστυνομικές πηγές εμφανίζουν την 25χρονη να έχει σχέσεις και με έγκλειστα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

    Πόλα Ρούπα

    Υπ. Δικαιοσύνης: Το παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατείται

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει ψευδείς και ανεύθυνες τις αναφορές για την τύχη του εξάχρονου παιδιού της συλληφθείσας Πόλας Ρούπα, καθώς ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε, απλώς τέθηκε σε προστασία.

    Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει ότι το ανήλικο παιδί της 48χρονης συλληφθείσας Πόλας Ρούπα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, ενώ παράλληλα παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες.

    Εξάλλου, τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του ανήλικου με τους στενούς συγγενείς του και προσθέτει: «Αυτό που προέχει, είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

    Εισαγγελία: Γιαγιά και θεία μπορούν να επικοινωνούν με το παιδί

    Η εισαγγελία, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τον 6χρονο γιο του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα συνοδεύει ειδικός ψυχολόγος και η Εισαγγελέας Ανηλίκων, ενώ η προσωρινή άσκηση επιμέλειας ανατέθηκε στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων και ξεκαθαρίζει ότι επικοινωνία με το παιδί έχουν και η γιαγιά και η θεία του.

    Αναλυτικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών ανακοινώνει:

    «Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017
    Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.

    Έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένους με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.

    Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.

    Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

    Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά».

    Πόλα Ρούπα

    Τι βρήκαν για την 25χρονη στη γιάφκα

    Το κατηγορητήριο για την 25χρονη άλλαξε με βάση στοιχεία και ευρήματα που προέκυψαν από το σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαϊμη στην Ηλιούπολη και τη γιάφκα και ενώ αρχικά ήταν για υπόθαλψη, προστέθηκε και η συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.

    Η 25χρονη μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη τον Ιούλιο του 2014, φέρεται μαζί με έναν 34χρονο Αντώνη Σταμπούλο – που είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο στο Βύρωνα – να άλλαξαν τα κρησφύγετα και να μετάφεραν τις γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα.

    ‘Η ίδια φέρεται να βοήθησε στην ενοικίαση του σπιτιού της Ρούπα στην Ηλιούπολη το Σεπτέμβριο του 2014 και του γκαράζ γιάφκα στον ‘Αλιμο λίγο μετά τη σύλληψη του Σταμπούλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ευρήματα την συνδέουν και με άλλο οίκημα που φέρεται να έχει νοικιάσει ο Σταμπούλος στην οδό Καλιφρονά στην Κυψέλη.

    Πόλα Ρούπα

    Τους ασκήθηκε δίωξη

    Η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη που συνελήφθη χθες μαζί της κρίθηκαν προφυλακιστέες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον της 5ης τακτικής Ανακρίτριας.

    Οι δύο γυναίκες, όπως είχαν προαναγγείλει, αρνήθηκαν να απολογηθούν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκαν και οι δύο ότι συμμετέχουν στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

    Η δίωξη που ασκήθηκε νωρίτερα σήμερα σε βάρος των δύο, αφορά τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της:

    • Συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο, έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατό να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές.
    • Διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

    Κατηγορούνται επίσης και για τις πλημμεληματικές κατηγορίες της πλαστογραφίας και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

    Βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο, κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη, η Πόλα Ρούπα φώναξε: «Ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση».

    Πηγή: thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φλόριντα: Βετεράνος του Ιράκ ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο αεροδρόμιο Fort Lauderdale

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ: για να κρατηθεί στην εξουσία κάνει κάθε ημέρα προσλήψεις στο δημόσιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πανάκριβη η βενζίνη – Στις 6 ακριβότερες χώρες του κόσμου η Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ