• Top Stories

    Παραπολιτικά: Θύελλα αντιδράσεων πολιτικών στελεχών για τη σύλληψη του διευθυντή της εφημερίδας, Παν. Τζένου

    • NewsRoom
    Παναγιώτης Τζένος Παραπολιτικά

    Παναγιώτης Τζένος


    Έντονες είναι οι αντιδράσεις στελεχών των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου του Δ/ντη του Ομίλου Παραπολιτικά, Παναγιώτη Τζένου, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.  

    Άδωνις Γεωργιάδης (αντιπρόεδρος ΝΔ)

    Η κίνηση ενός εν ενέργεια υπουργού να ζητήσει τη σύλληψη δημοσιογράφου θυμίζει χούντα. Όλα τα δημόσια πρόσωπα είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε την κριτική των δημοσιογράφων και σας το λέει κάποιος που έχει δεχθεί απίστευτη κριτική και μάλιστα πολλές φορές άδικη και συκοφαντική. Στο όνομα της ελεύθερης ενημέρωσης και της ελεύθερης δημοσιογραφίας ενώνω τη φωνή μου με τον κ. Τζένο.

    Κωστής Χατζηδάκης (αντιπρόεδρος ΝΔ)

    Με κατάπληξη παρακολουθούμε τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών. Η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία είναι βασικές αρχές της Δημοκρατίας. Οι χωρίς μέτρο αντιδράσεις από την πλευρά της πολιτικής σε δημοσιεύματα του Τύπου βλάπτουν τελικά εκείνους που καταφεύγουν σε αυτές τις ακραίες αντιδράσεις.

    Νικήτας Κακλαμάνης (αντιπρόεδρος Βουλής/βουλευτής ΝΔ)

    “Δεν γνωρίζω τα ακριβή γεγονότα. Άλλο όμως η προσφυγή στη Δικαιοσύνη του οποιουδήποτε πιστεύει ότι προσβάλλεται και άλλο πράγμα η δημόσια σύλληψη δημοσιογράφων από την αστυνομία, πριν η Δικαιοσύνη μιλήσει”

    Ντόρα Μπακογιάννη (βουλευτής ΝΔ)

    Οι συνεχείς παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη λειτουργία των ΜΜΕ αποδεικνύουν την επιθετική της διάθεση απέναντι στον Τύπο και την προσπάθειά της να ελέγξει την ενημέρωση. Η σημερινή σύλληψη του διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολιτικά» έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς παρεμβάσεων στο χώρο του Τύπου, που περιλαμβάνουν στοχοποιήσεις μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, και αντισυνταγματικούς διαγωνισμούς, με μοναδικό στόχο τον εκφοβισμό των εργαζομένων και τον έλεγχο της πληροφόρησης.Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει να συνεχιστούν τέτοιες πρακτικές που βλάπτουν τη Δημοκρατία.

    Λευτέρης Αυγενάκης (γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ)

    Εκφράζω την βαθιά μου ανησυχία για τον κατήφορο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η σημερινή απαράδεκτη αυτόφωρη σύλληψη του Διευθυντή της εφημερίδας “Παραπολιτικά” έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς καθεστωτικών παρεμβάσεων στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, η οποία περιλαμβάνει από αντισυνταγματικούς διαγωνισμούς – παρωδίες μέχρι στοχοποίηση συγκεκριμένων μη αρεστών στην κυβέρνηση δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης. Οι πρακτικές αυτές είναι επικίνδυνες για τη Χώρα και τη Δημοκρατία και θα μας βρουν απέναντι. Ως εδώ!

    Μάκης Βορίδης (βουλευτής ΝΔ)

    Ευτυχώς μέχρι στιγμής ο κ. Καμμένος για να συλλάβει τους πολιτικούς του αντιπαλους στέλνει την αστυνομία και όχι τη στρατονομία. Οψόμεθα όμως.

    Γιάννης Κεφαλογιάννης (βουλευτής ΝΔ)

    Με αφορμή τη σύλληψη του Διευθυντή του Ομίλου Παραπολιτικά κ. Παναγιώτη Τζένου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Η σύλληψη του Παναγιώτη Τζένου, εν ώρα εργασίας, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Καμμένος σχετικά με ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά ξυπνά αρνητικές μνήμες από άλλες εποχές.Θυμίζει πρακτικές και εκφράζει νοοτροπίες που δεν συνάδουν με το δημοκρατικό πολίτευμα. Όποιος εκτίθεται στα κοινά γνωρίζει πολύ καλά ότι υπόκειται σε κριτική για τις πράξεις ή παραλείψεις του. Σε κάθε περίπτωση η Δικαιοσύνη πρέπει να χρησιμοποιείται ως το ύστατο καταφύγιο για την απονομή του δικαίου και όχι ως εργαλείο για να πληγεί η ελευθερία του τύπου.

    Ανδρέας Λοβέρδος (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημ. Συμπαράταξης)

    Σε συνέχεια της απαγόρευσης λήψης φωτογραφιών στη Μόρια έρχεται και η κινηματογραφική σύλληψη δημοσιογράφου, εν ώρα εργασίας , μετά από μήνυση του εταίρου του κ. Τσίπρα κ. Καμμένου. Με τις σταλινικές τους πράξεις τους ομολογούν ότι βρίσκονται σε πανικό. Τίποτα όμως πια δεν μπορεί να κρύψει την ανικανότητα τους που οδηγεί τη χώρα και τους πολίτες σε αδιέξοδο.

    Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου (βουλευτής ΝΔ)

    Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια φίμωσης των μέσων ενημέρωσης από τον επίδοξο “Υπουργό-Καναλάρχη”, κ. Παππά, τη σκυτάλη παίρνει ο πάντα-πρόθυμος Κυβερνητικός Εταίρος, κ. Καμμένος, ο οποίος προσπαθεί με άλλο τρόπο να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα. Θλιβερές, σπαδμωδικές κινήσεις απόγνωσης μιας καταρρέουσας Κυβέρνησης…

    Γεράσιμος Γιακουμάτος (βουλευτής ΝΔ)

    Είναι σαν να συλλαμβάνεις την ίδια τη Δημοκρατία. Η ενημέρωση είναι το βήμα του λαού. Αν γίνονται συλλήψεις, σημαίνει ότι η Δημοκρατία κάπου πάσχει.

    Γιώργος Γεωργαντάς (βουλευτής ΝΔ)

    Είναι πλέον συστηματικό από την πλευρά του κ. Καμμένου να καταθέτει μηνύσεις για αδικήματα προσβολής προσωπικότητος και εν συνεχεία να χρησιμοποιεί τη θέση που έχει στην κυβέρνηση για να κινητοποιεί τον διωκτικό μηχανισμό προκειμένου να συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι. Προφανώς δεν αρκεί στον κ. Καμμένο η τακτική ποινική διαδικασία και θεωρεί ότι η Αστυνομία δεν έχει πιο σοβαρά πράγματα να κάνει από το να ασχολείται με τις αντιδικίες του με ΜΜΕ. Πρόκειται για πρωτοφανή περίπτωση καταχρήσεως εξουσίας.

    Θεόδωρος Καράογλου (βουλευτής ΝΔ)

    Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Δημοκρατία είναι πολύ βαθιά ριζωμένη στην Ελλάδα και δεν κινδυνεύει από τίποτα. Αυτό μέχρι πριν από λίγο καιρό… Γιατί μερικού μήνες πριν παρατηρούσα την προσπάθεια της Κυβέρνησης να περιορίσει την πολυφωνία, μειώνοντας σε τέσσερα μόνο τα τηλεοπτικά κανάλια. Τώρα πληροφορούμαι και το περιστατικό της σύλληψης επ’ αυτοφώρου του διευθυντή των Παραπολιτικών, Παναγιώτη Τζένου, λες και είναι ο μεγαλύτερος εγκληματίας. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα απαράδεκτο γεγονός που δείχνει σε όλο τον ελληνικό λαό την αντιδημοκρατική λογική που έχει η συγκεκριμένη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.. Το καταδικάζω απερίφραστα και απορώ για ποιο λόγο βρέθηκε Εισαγγελέας να δώσει τέτοιου είδους εντολή να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω άνθρωπος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κανένας λόγος.Νομίζω ότι είναι μια απαράδεκτη αντιδημοκρατική ενέργεια που πρέπει άμεσα να καταδικαστεί από όλους και θα πρέπει άμεσα να αφεθεί ελεύθερος ο κος Τζένος

    Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (βουλευτής Δημ. Συμπαράταξης)

    Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αλλεργία στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Έχει συνηθίσει στην ελεγχόμενη ενημέρωση. Η προσπάθεια φίμωσης δεν θα περάσει

    Γιάννης Μανιάτης (βουλευτής Δημ. Συμπαράταξης)

    Οι εικόνες ντροπής στη Μόρια δεν αρκούν για να τους κάνουν να αισθανθούν ένοχοι να παραιτηθούν ή να μην κοιμούνται. Οι βόλτες τους όμως σε χειμερινά ευρωπαϊκά θέρετρα τους δίνουν τη δυνατότητα να συλλαμβάνουν δημοσιογράφους εν ώρα δουλειάς και να ασκούν πολιτικές εθνικολαικισμού και απίστευτης ψευτιάς. Δεν θα τους σώσουν ούτε οι μηνύσεις, ούτε ο πολιτικός τους πανικός. Καταρρέουν και το ξέρουν πολύ καλά. Δεν φοβίζουν πια κανέναν.

    Παύλος Χρηστίδης (εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ)

    Η σύλληψη διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας Παραπολιτικα για δημοσίευμα που αφορούσε τον κ. Καμμένο, αποτελεί αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης που παραπέμπει σε μαύρες εποχές για τη Δημοκρατία

    Χάρης Θεοχάρης (ανεξάρτητος βουλευτής)

    H κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. “Όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι απέναντί μας”. Επειδή όμως ο αυταρχισμός είναι πιο επικίνδυνος από την απληστία, την ανικανότητα ή την ιδεοληψία- χαρακτηριστικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- να ξέρουν ότι θα βρουν απέναντί τους κάθε δημοκρατικό πολίτη. Να ξέρουν επίσης πως- ιστορικά- όσοι μετέρχονται αυταρχισμού τα ίδια εργαλεία χρησιμοποιούνται εναντίον τους.
    Η σύλληψη του Διευθυντή των Παραπολιτικών Π. Τζένου θυμίζει άλλες εποχές. Από την Αριστερά των αγώνων για την ελευθερία του Τύπου στην Αριστερά των συλλήψεων διευθυντών εφημερίδων.Όλα τελικά είναι ένας ”Καμμένος” δρόμος…

    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (βουλευτής ΝΔ)

    Πρωτοφανής πρακτική στα δημοκρατικά χρονικά η σύλληψη του διευθυντή ομίλου @parapolitika ,επειδή οι αποκαλύψεις έθιξαν τον “ιερό” συνεταίρο

    Λεωνίδας Γρηγοράκος (ανεξάρτητος βουλευτής)

    Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει αξίες, αυτός είναι ο κος Καμμένος. Ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει και δεν σέβεται τη Δημοκρατία και ζητά από τη Δημοκρατία να τον προστατεύσει.

    Βασίλης Γιόγιακας (βουλευτής ΝΔ)

    «Η σύλληψη του Παναγιώτη Τζένου είναι ο τελευταίος κρίκος μιας μακράς αλυσίδας αυταρχικών πρακτικών με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο διαγωνισμός – παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, ο αποκλεισμός της πρόσβασης δημοσιογράφων σε hotspots, η απαίτηση αστυνομικών να διαγραφούν φωτογραφίες από κινητό με την αυτοκινητοπομπή του Πρωθυπουργού, είναι αρκετά για να αποκαλύψουν στον πλέον δύσπιστο ότι η Κυβέρνηση οραματίζεται μια εκφυλισμένη δημοκρατία, όπου θεσμοί όπως τα ΜΜΕ και η Δικαιοσύνη λειτουργούν ως το μακρύ χέρι της. Οφείλουμε να καταδικάσουμε τέτοιες ενέργειες που το μόνο που προδίδουν είναι ο συναγωνισμός των κυβερνώντων για το ποιος θα αποδειχθεί καλύτερος μαθητής των κ.κ. Πούτιν και Ερντογάν.».

    Δημήτρης Τσιόδρας (εκπρόσωπος Τύπου Ποταμιού)

    Υποτίθεται ότι ζούμε στην ευρωπαϊκή Ελλάδα και όχι στην Τουρκία του Ερντογάν. Γιατί σκηνές σύλληψης διευθυντικού στελέχους εφημερίδας μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα παραπέμπουν. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν για άλλη μια φορά το πώς αντιλαμβάνονται την ελευθεροτυπία.

    Γιώργος Βλάχος (βουλευτής ΝΔ)

    Πνέει τα λοίσθια μια κυβέρνηση που χάνει την ψυχραιμία της και καταφεύγει μέχρι και σε συλλήψεις δημοσιογράφων. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

    Κωνσταντίνος Κυρανάκης (αναπληρωτής εκπρόσωπος ΝΔ)

    Είναι μία απαράδεκτη αντιδημοκρατική ενέργεια που θυμίζει άλλα καθεστώτα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως ότι δεν ελέγχει θέλει είτε να το κλείνει είτε να το συλλαμβάνει είτε να το φιμώνει

    Χρήστος Κέλλας (βουλευτής ΝΔ)

    «Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του διευθυντή του ομίλου Παραπολιτικά Παναγιώτη Τζένου, είναι ενέργεια που παραπέμπει σε άλλες εποχές, ενέργεια κατάχρησης εξουσίας από τον κύριο Καμμένο. Η δημοσιογραφία δε συλλαμβάνεται, δε φιμώνεται, δεν ποδηγετείται.
    Το αντίθετο, αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό κάθε καθεστώτος».

    Πηγή:www.parapolitika.gr



    ΣΧΟΛΙΑ