• Business

    Ο Gucci απαντά για την Ακρόπολη: Εικασίες η οικονομική πρόταση για 2 εκ ευρώ

    Gucci


    Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο οίκος Gucci σχετικά με τη συνάντηση με τις ελληνικές αρχές για “να διερευνήσει τη δυνατότητα μιας μακροπρόθεσμης πολιτιστικής συνεργασίας”, διαψεύδει ωστόσο το ποσό ύψους 2 εκατ. ευρώ το οποίο φέρεται να συνόδευε την πρότασή του.

    Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του -την οποία δημοσιεύει το skai.gr- ο οίκος Gucci αναφέρει: “Επιβεβαιώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις ελληνικές αρχές για να διερευνήσει τη δυνατότητα μιας μακροπρόθεσμης πολιτιστικής συνεργασίας. Αυτό το είδος της πρωτοβουλίας δεν είναι νέο για μας.

    Τα τελευταία χρόνια η Gucci έχει καθιερώσει τέτοιες πολιτιστικές συνεργασίες με το Palazzo Strozzi στην Φλωρεντία, το Μουσείο Mingshen στη Σαγκάη, το Chatsworth House στην Αγγλία και το LACMA στο Λος Αντζελες. Οι εικασίες σχετικά με την υποτιθέμενη οικονομική πρόταση, άμεση ή έμμεση, είναι απολύτως λανθασμένες και δεν έχουν καμία επιβεβαίωση από εμάς”.

    Σημειώνεται ότι νωρίς το πρωί τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου απέρριψαν ομόφωνα αίτημα της εταιρείας για επίδειξη μόδας εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού Βράχου με την αιτιολόγηση ότι: “Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Όχι» στα 2 εκατ. ευρώ του οίκου Gucci για 15 λεπτά επίδειξης στην Ακρόπολη (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτες εικόνες: Η Ινδία εκτόξευσε ταυτόχρονα 104 δορυφόρους στο διάστημα (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το ελληνικό παντοπωλείο που κάνει θραύση στη Νέα Υόρκη (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ