• Πολιτική

    Ο χιονιάς ξεκίνησε να σαρώνει τη βόρεια Ελλάδα – Ποια λιμάνια είναι κλειστά, πού θα χτυπήσει μετά

    χιόνια, χιονιάς

    (φωτο αρχείου)


    Τα πρώτα φαινόμενα του ακραίου κύματος ψύχους, ο χιονιάς «Αριάδνη» όπως τον αποκαλούν οι μετεωρολόγοι, έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στη βόρεια Ελλάδα όπου σημειώνονται κατά τόπους καταιγίδες ενώ το θερμόμετρο κατρακυλά συνεχώς.

    Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καιρός θα αγριέψει ακόμα περισσότερο τις επόμενες ώρες, με τη θερμοκρασία να κατρακυλά κάτω από το μηδέν σε όλη τη χώρα, καθώς ο χιονιάς θα επεκταθεί.

    Από τις 18:30 το απόγευμα άρχισε να χιονίζει στην πόλη της Φλώρινας ενώ οι πρώτες νιφάδες έπεσαν και σε άλλες πόλεις της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας. Το βαρομετρικό κινείται δυτικά και τις επόμενες ώρες θα πλήξει την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου.

    Απαγορευτικά στα λιμάνια

    Κλειστή είναι η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από αργά σήμερα το απόγευμα στην περιοχή. Οι άνεμοι σύμφωνα με το λιμεναρχείο Ζακύνθου φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ, γεγονός που συνιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης.

    Απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά για Κυκλάδες, Κρήτη Δεδωκάνησα και βορειοανατολικό Αιγαίο, λόγω των θυελλωδών νοτιοδυτικών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατα τόπους τα 8 μποφόρ, ενώ στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να φθάσουν και τα 9 μποφόρ.

    Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου και από τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων.

    Για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται προς το παρόν κανονικά.

    Πού θα σαρώσει ο χιονιάς

    Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από απόψε το βράδυ και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01) ακόμα και σε πεδινές περιοχές της χώρας.

    Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας. Από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή, ημέρα των Φώτων (06/01) και από τα βόρεια, η όποια θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο (07/01), ο οποίος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

    Οι άνεμοι την Πέμπτη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ). Τα Θεοφάνεια, σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σάββατου (07/01) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γνωστοί πολιτικοί και επιχειρηματίες στις σημειώσεις της Π. Ρούπα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Σώρρας: Υπό εισαγγελική διερεύνηση σειρά από δικογραφίες που τον «καίνε»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το Μαξίμου “τελειώνει” τον Χρυσόγονο – Ειρωνικές απαντήσεις στον ευρωβουλευτή για τον… Καρανίκα



    ΣΧΟΛΙΑ