array(0) {
}
        
    
Menu
0.94%
Τζίρος: 98.03 εκατ.

Paris MoU: Ελλάδα και Κύπρος στη λίστα με τις «λευκές σημαίες»

Comments

Να θυμηθούμε ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Μάρτιν Σουλτς, τώρα που όλα δείχνουν ότι θα διεκδικήσει την καγκελαρία από την Άνγκελα Μέρκελ. Σε ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ένας εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής είπε ότι σύμφωνα με Οθωμανούς επιστήμονες «οι Τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν». Ο Σούλτς τον πέταξε έξω από την αίθουσα και αυτή η αποβολή ήταν η πρώτη στα χρονικά της ευρωπαϊκής ένωσης.

Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι ο σοσιαλιστής πολιτικός είναι φιλότουρκος πλην όμως την ίδια αυστηρή συμπεριφορά δείχνει και στον Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο επικρίνει τόσο για τις καθυστερήσεις στις ενέργειες που θα καταστήσουν την Τουρκία άξιο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και για το απολυταρχικό καθεστώς που προσπαθεί να επιβάλλει. Ο Σουλτς παίρνει ξεκάθαρη θέση σε τέτοια θέματα, είναι σαφής και χωρίς υποσημειώσεις. Λέει ότι στην Τουρκία ιδρύεται «κράτος του ενός ανδρός».

Οι εκλογές στη Γερμανία αφορούν όλη την Ευρώπη αλλά δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για τα αποτελέσματα, εάν δηλαδή ο Μάρτιν Σουλτς αυξήσει το εικαζόμενο 20% του SPD, αν θα εκθρονίσει την αντίπαλό του. Το βέβαιον είναι ότι ο παρορμητικός πολιτικός βάζει στην ατζέντα περισσότερο κοινωνικό κράτος. Είναι άτομο που λειτουργεί μέσα από αντιφάσεις με προφανέστερη εκείνη του βιογραφικού του: βιβλιοπώλης, λάτρης της ανάγνωσης, χωρίς πτυχίο. Είναι άτομο που δυνητικά θα μπορούσε να πει στο ελληνικό επιτελείο «μην κάνετε περικοπές στις συντάξεις αλλά καταργήστε όσες αφορούν άτομα παραγωγικής ηλικίας, καταργήστε τις συντάξεις των πενηντάρηδων». Το αίσθημα δικαίου που τον διακρίνει προκύπτει από τη λογική, από το συναίσθημα αλλά όχι από ψηφοθηρική υστεροβουλία.

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και οι δανειστές έχουν χάσει στις διαπραγματεύσεις την μεγάλη εικόνα. Αναλώνονται σε τεχνικά ζητήματα και λεπτομέρειες που έπρεπε να έχουν λυθεί από την πρώτη μέρα, από τους βοηθούς και τους κλητήρες των ομάδων εργασίας. Ουσιαστικά έχουν χάσει το πολιτικό στίγμα και έχουν γίνει διαχειριστές πολυκατοικίας. Ο Σουλτς μπορεί να βάλει μεγαλύτερη δόση πολιτικής: αυτό κάνει σε όλη του τη ζωή, πορεύεται βάσει μια συγκεκριμένης θεώρησης για το κράτος πρόνοιας και για την ευημερία. Δεν χρειάζεται να κερδίσει τις εκλογές. Η υποψηφιότητά του θα είναι αρκετή ώστε να εμπλουτιστεί η δημόσια συζήτηση με πιο προοδευτικές θέσεις. Η αντίπαλος θα υποχρεωθεί να τον ακολουθήσει, διαφορετικά θα φαίνεται ότι εκπροσωπεί όχι μόνο το συντηρητικό αλλά και το σκοτεινό κομμάτι της γερμανικής κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πάνε περίπατο οι κόκκινες γραμμές: Προτείνουν στους δανειστές λίστα… αποδεκτών μέτρων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: S&P και Nasdaq: Σε νέα ιστορικά υψηλά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Νέα μπλόκα σε όλη τη χώρα – Κλείνουν τις εθνικές οδούς οι αγρότες

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξώδικο Βασίλη Κικίλια στο mononews.gr – H απάντηση της δημοσιογράφου Λώρης Κέζα
Τα σταθερά βήματα του Κώστα Τασούλα
«Ζουρ φιξ»: Το νέο μυθιστόρημα της Λώρη Κέζα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κομισιόν: Ανησυχούμε για την αύξηση της παράτυπης μετανάστευσης – Τα σχόλια για την συνάντηση Μπρούνερ – Μητσοτάκη
Ουκρανία: Έπληξε εργοστάσιο κατασκευής συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας στην πόλη Ιγέφσκ της Ρωσίας
Παύλος Μαρινάκης: Οι έλεγχοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα είναι εξαντλητικοί, θα αναζητήσουμε και το τελευταίο ευρώ
Νίκος Καρανίκας: Αποχώρησε από το «μόρφωμα» του Κασσελάκη καταγγέλλοντας τη «φράξια» της «πασπ ασοεε»
Γερμανία: Ανοιχτή σε συζητήσεις για Ευρωπαϊκή πυρηνική ασπίδα αλλά πρέπει «να απαντηθούν πολλά ερωτήματα»
Συμβούλιο Προσφύγων Δανίας: Η αποδέσμευση των ΗΠΑ θα αυξήσει δραματικά τον αριθμό των αναγκαστικά εκτοπισμένων
Γάζα: Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα έχουν συνομιλίες στην Ουάσινγκτον για πιθανή κατάπαυση πυρός εν μέσω κλιμάκωσης
ΚΥΣΕΑ: Νέα συνεδρίαση για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Ελέγκτικο Συνέδριο: 13 πλημμέλειες σε αναθέσεις δημοσίων συμβάσεων μεγάλης αξίας
Β. Κικίλιας: Αποτύχαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Θα φτάσουμε στη δήμευση περιουσιών ώστε να δοθεί το μήνυμα