• Top Stories

    Ντ. Τουσκ: Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

    Τουσκ

    Ντόναλντ Τουσκ,, Πρωθυππρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου


    Παρά τις έντονες αντιδράσεις της πολωνικής κυβέρνησης, οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να ανανεώσουν τη θητεία του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Ο Τουσκ ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter στα πολωνικά «Ευχαριστώ για τη στήριξη σας»:

    Ο φιλελεύθερος πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ είναι από τα τέλη του 2014 πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών της ΕΕ.

    Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο είχε δηλώσει σήμερα πως η χώρα της είναι αντίθετη στην επανεκλογή του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λέγοντας ότι «τίποτα δεν πρέπει να γίνει» χωρίς τη συναίνεση της Βαρσοβίας, μεταδίδει το ΑΠΕ.

    «Επαναλαμβάνω: τίποτα (δεν πρέπει να γίνει) χωρίς εμάς και χωρίς τη συναίνεση μας», επέμεινε η Σίντλο, μιλώντας στα πολωνικά, κατά την άφιξή της στη σύνοδο κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, η οποία έχει σκοπό να ενισχύσει την ενότητα της ΕΕ μετά το Brexit.

    «Δεν συμφωνούμε μια χώρα μέλος που παρουσιάζει μια διαφορετική άποψη να μην ακούγεται. Δεν συμφωνούμε να κατεδαφιστεί αυτός ο θεμελιώδης κανόνας. Είναι θέμα αρχής», είπε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ): Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομακτικό. Η Ιρλανδία έχει ανάπτυξη 5,2%. Η Ελλάδα έχει ανεργία 23% και ύφεση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με τους δανειστές – Χωρίς τεχνική συμφωνία αποχωρούν από την Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ