• Top Stories

    ΝΔ: Αναπάντητα τα ερωτήματα από τον Αλ. Τσίπρα – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom


    Η Νέα Δημοκρατία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει τις απαντήσεις σε 4 καίρια ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και τις συνέπειες της καθυστέρησης στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

    Τα ερωτήματα αυτά έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό και υπόσχεται να τα θέτει κάθε μέρα μέχρι η κυβέρνηση να απαντήσει.

    Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε προς τον πρωθυπουργό τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα.

    Ο κ. Τσίπρας αντί απάντησης κατέφυγε σε λάσπη, συκοφαντικές επιθέσεις και ψέματα.

    Επειδή τα ερωτήματα αφορούν άμεσα την πορεία της χώρας και κάθε πολίτη τα επαναλαμβάνουμε και ζητούμε συγκεκριμένες απαντήσεις:

    – Πρώτον, θα χρειάζονταν τα μέτρα που συζητούνται σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε το Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;

    – Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

    – Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει “καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά”. Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

    – Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;

    Τα ερωτήματα αυτά θα τα θέτουμε καθημερινά μέχρι ο ελληνικός λαός να λάβει τις απαντήσεις.

    Ο κ. Τσίπρας θα τεθεί προ των ευθυνών του θέλει δεν θέλει».

    Τι απαντά η Κουμουνδούρου

    Ανακοίνωση-απάντηση στη Νέα Δημοκρατία, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα τέσσερα ερωτήματα που έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση προς τον Αλέξη Τσίπρα:

    «Η ηγεσία της Ν.Δ. έχει κατανοήσει πλήρως τι έγινε χθες στη Βουλή. Και πριν κλείσουν 24 ώρες από το πέρας της συνεδρίασης, μ’ ένα non parer και μια ανακοίνωσή της, προσπαθεί να διασώσει τον αρχηγό της, τον κ. Μητσοτάκη.

    Δύσκολο πράγμα, σχεδόν αδύνατον…».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eurogroup ώρα μηδέν: Επιχειρείται «προσύμφωνο» με παρεμβάσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστική έκθεση-φωτιά του ΔΝΤ προβλέπει κρίση για την Ελλάδα ως το 2050

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το Reuters αναρωτιέται: Πώς είναι στα ελληνικά το déjà vu;



    ΣΧΟΛΙΑ