• Top Stories

    ΝΔ: Τραγικές οι καθυστερήσεις στον ΕΣΠΑ

    ΝΔ

    H τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη (δεξιά) και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Χρήστος Δήμας (αριστερά)


    Σε κοινή δήλωσή τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) – η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντόρα Μπακογιάννη, ο αναπληρωτής τομεάρχης, Χρήστος Δήμας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης – εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, τις οποίες και κατονομάζουν «τραγικές».

    Οι τρεις βουλευτές επισήμαναν ότι η Πειραιώς έχει εδώ και καιρό τονίσει τις «μηδενικές επιδόσεις» της συγκυβέρνησης στο συγκεκριμένο κρίσιμο τομέα, αλλά αυτή «κωφεύει και δεν απαντά».

    «Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι απαντήσεις των αρμοδίων Υπουργών μέχρι σήμερα θα είναι λευκή κόλλα. Διότι η αβελτηρία, η ανικανότητα, η έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στις υπηρεσίες του Υπουργείου, οι ελλείψεις στη Μ.Ο.Δ. Α.Ε. που αδυνατεί να ανταποκριθεί στα χρονοδιαγράμματα συνεχίζουν να υφίστανται. Τρέχουν και πιέζουν άρον – άρον μπας και δώσουν έστω και καθυστερημένα κάτι ως απάντηση στην τεκμηριωμένη κριτική της Νέας Δημοκρατίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι δράσεις για την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεις και στον Τουρισμό ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει να αξιολογούνται.

    Πέντε μήνες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στη δράση ενίσχυσης της αυτοαπασχόλησης για τους πτυχιούχους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν έχουν ακόμη εκδοθεί αποφάσεις για την οριστική ένταξη των δικαιούχων που είναι απαραίτητες για την υποβολή αιτημάτων ελέγχου και πληρωμής των δαπανών τους. Ο λογαριασμός Escrow Account που είχε νομοθετήσει η Νέα Δημοκρατία και με τυμπανοκρουσίες ο κ. Α. Χαρίτσης είχε ανακοινώσει τη λειτουργία του βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια», τόνισαν χαρακτηριστικά οι τομεάρχες της ΝΔ.

    Παράλληλα, σημείωσαν πως η «αναπτυξιακή φλυαρία και η παροχολογία προγραμμάτων» συνεχίζονται, χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό και συμμετοχή της επιχειρηματικής κοινότητας.

    «Επί δύο χρόνια, η κυβέρνηση έχει καταφέρει να μείνει μετεξεταστέα και να μην έχει αξιοποιήσει ούτε ένα ευρώ για τους Μικρομεσαίους από τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Αντιθέτως έχει επιδοθεί σε μία ανελέητη φορολογική και ασφαλιστική αφαίμαξη, υπηρετώντας απόλυτα την ιδεολογική της εμμονή ενάντια στην υγιή επιχειρηματικότητα», κατέληξαν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτη ατάκα Σταθάκη για το «χρυσό» εφάπαξ του προέδρου ΕΦΚΑ: Θα έπαιρνε κάτι παραπάνω… έτσι κι αλλιώς!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαστούκι στην κυβέρνηση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ – Στο μηδέν η ανάπτυξη το 2016 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία κυβέρνησης με τρόικα



    ΣΧΟΛΙΑ