• Top Stories

    Μάικ Πενς: Οι ΗΠΑ στο πλευρό της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ

    Πενς Τραμπ

    Από αριστερά: Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ και Μάικ Πενς, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ


    Να καθησυχάσει τους συμμάχους επιχείρησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς το Σάββατο (18 Φεβρουαρίου) ότι η νέα κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να στηρίξει το ΝΑΤΟ και θα παραμείνει στο πλευρό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά το γεγονός ότι επεξεργάζεται νέους τρόπους για να εξελίξει τη συνεργασία με τη Ρωσία.

    Ο Πενς, στην πρώτη μείζονα ομιλία εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Τραμπ, προειδοποίησε ότι οι σύμμαχοι «θα πρέπει να πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί για να στηρίξουν το ΝΑΤΟ», καθότι πολλοί δεν έχουν μια ξεκάθαρη και αξιόπιστη οδό για να το πετύχουν.

    Ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε επίσης, ότι η Ρωσία πρέπει να τιμήσει τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ και να αποκλιμακώσει τη βία στην ανατολική Ουκρανία.

    «Να ξέρετε το εξής: οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να θεωρούν τη Ρωσία υπόλογη, ακόμη κι όταν προσπαθούμε να βρούμε νέο κοινό έδαφος που, όπως γνωρίζετε, ο πρόεδρος Τραμπ πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί», δήλωσε ο Πενς, σύμφωνα με ένα αντίγραφο της ομιλίας του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eurogroup ώρα μηδέν: Επιχειρείται «προσύμφωνο» με παρεμβάσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστική έκθεση-φωτιά του ΔΝΤ προβλέπει κρίση για την Ελλάδα ως το 2050

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρομακτική αύξηση 1 δισ. ευρώ σημείωσαν τα κόκκινα δάνεια τον Ιανουάριο



    ΣΧΟΛΙΑ