• Πολιτική

    Κ. Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα δραχμής για την Ελλάδα


    Σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

    Η συνάντησή τους διήρκεσε 50 λεπτά και σύμφωνα με πληροφορίες της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Μερκελ υποστήριξε απολύτως την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ μεγάλο κομμάτι της συζήτησης κάλυψε το προσφυγικό.

    Ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα δραχμής για την Ελλάδα, καθώς η θέση της χώρας μας είναι στην καρδιά της Ευρωζώνης, θέση στην οποία συμφώνησε και η κ. Μέρκελ.

    Παράλληλα, παρουσίασε στην κ. Μέρκελ τις σκέψεις του για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της οδού Πειραιώς, ενώ εξήγησε στην καγκελάριο της Γερμανίας γιατί οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης οδηγούν τους πιστωτές να έχουν παράλογες απαιτήσεις. Σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

    Μέρκελ Μητσοτάκης

    Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στην Άνγκελα Μέρκελ τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία δίνοντας έμφαση στην ανεργία και τη φτώχεια και υπεραμύνθηκε της ανάγκης επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών.

    Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στην κ. Μέρκελ πως η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων είναι το πλέον βασικό συστατικό στοιχείο, προκειμένου η χώρα να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το γαλάζιο στρατόπεδο η κ. Μερκελ υποστήριξε απολύτως την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ μεγάλο κομμάτι της συζήτησης κάλυψε το προσφυγικό, όπου ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης εθνικής στάσης, ενώ επεσήμανε και καθυστερήσεις στις αιτήσεις ασύλου.

    Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε και τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις και το προσφυγικό. Όπως τονίζουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε και πάλι λόγο για την εθνική στάση της γαλάζιας παράταξης, ωστόσο σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία δε μπορεί να μην ασκεί κριτική στις σημαντικές καθυστερήσεις που υπάρχουν στις αιτήσεις ασύλου και στον τρόπο με τον οποίο τις επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκκληση Στουρνάρα: Να κλείσει τώρα η αξιολόγηση -Αργότερα θα είναι πολύ αργά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι κορώνες κατά Σόιμπλε και ΔΝΤ φέρνουν φουρτούνες για τα ελληνικά ομόλογα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άλλο ένα μέτρο-σοκ : Το αφορολόγητο στα 5.900 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ