• Top Stories

    Υπερψηφίστηκε το πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων-ΜΜΕ. Διαφορετικές θέσεις από την αντιπολίτευση

    Βούτσης

    Νίκος Βούτσης, πρόεδρος της Βουλής


    Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, όπου υπερψηφίστηκε από τα μέλη το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένη την πλειοψηφία που κατέχουν.

    Για την ακρίβεια, 12 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) ψήφισαν «ΝΑΙ», 8 ψήφισαν «ΟΧΙ» (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή) ενώ 2 (από Το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων) ψήφισαν «παρών».

    Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής, ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και αντιπολίτευση διαφώνησαν ως προς τα συμπεράσματα του πορίσματος της πλειοψηφίας και κατέθεσαν τις δικές τους ξεχωριστές πορισματικές εκθέσεις που συνοδεύουν το τελικό κείμενο.

    Το τελικό πόρισμα, το οποίο περιλαμβάνει 965 σελίδες και παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση από τον πρόεδρο της Εξεταστικής Αντώνη Μπαλωμενάκη, θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 1/2.

    Παράλληλα πρόκειται να αποσταλεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε να ερευνήσει τις υποθέσεις στις οποίες υπάρχουν αδικήματα κατόπιν σχετικής ψηφοφορίας, στην οποία ωστόσο τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν κατά, καθώς θεωρούν ότι τη σχετική απόφαση πρέπει να τη λάβει η Ολομέλεια και όχι η Επιτροπή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ESM: “Πράσινο φως” για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Νέα Δημοκρατία απαντά στο Μαξίμου: «Το θράσος και η υποκρισίας της Κυβέρνησης συνεχίζονται»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Τσακαλώτος έστειλε… κενή επιστολή στους δανειστές! Αγνοούνται οι ελληνικές θέσεις



    ΣΧΟΛΙΑ