• Top Stories

    Για τις 2 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η δίκη Κουρτάκη – Τζένου (pics – video)

    Κουρτάκης Τζένος Καμμένος

    Γιάννης Κουρτάκης – Παναγιώτης Τζένος


    Για τις 2 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε λόγω κωλύματος των συνηγόρων υπεράσπισης η δίκη του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά τη μήνυση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

    Στο αίτημα αντιτάχθηκε η πλευρά του υπουργού Άμυνας, ο οποίος ήταν παρών στο δικαστήριο καθώς η δικηγόρος και σύζυγος του Έλενα Τζουλη ( η οποία δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στη υπόθεση για τον ανήλικο γιο της ηλικίας 10 ετών) επισημαίνοντας : “Αντιλέγουμε ο κ. Βορίδης και ο κ. Ζαφειρόπουλος έχουν αναλάβει από κοινού την υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Αν αναβληθεί η υπόθεση χάνεται η έννοια της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι Κουρτακης και Τζένος συνεχίζουν τους ισχυρισμούς τους σε βάρος του κ. Καμμένου. Υπάρχουν τρίτα άτομα τα οποία από τηλεοράσεως έχουν εκφράσει απειλές εναντίον των παιδιών μας. Σήμερα θα γνωστοποιηθούν στον εισαγγελέα. Αν μου επιτρέπεται επειδή από την Τετάρτη και μετά ο υπουργός θα είναι σε επίσημο ταξίδι στην Αμερική αντιλαμβάνεστε πως σε πιθανή αναβολή θα δυσχερανθεί η πρόοδος της δίκης. Θερμή παράκληση να πραγματοποιηθεί η δίκη επειδή έχω ανήλικα παιδιά” τόνισε η κυρία Τζούλη.

    kammenos1

    Το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης με το σκεπτικό ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν μπορούν να δικαστούν οι κατηγορούμενοι χωρίς τους συνηγόρους τους.

    Μετά την αναβολή ο υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: “Αφού οι κατηγορούμενοι εξέθεσαν ανήλικα παιδιά και συνεχίζουν να εξυβρίζουν (…) έκαναν το κουνέλι. Αποφεύγουν να δικάσουν για να συνεχίσουν να απειλούν. Ο κ. Κουρτάκης έχει συνεργάτη τον Αιμίλιο Κοτσώνη. Τους καλώ να αφήσουν τις απειλές και να έρθουν να δικάσουμε”.

    Από την πλευρά ο Παναγιώτης Τζένος τόνισε: “Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την ώρα που γινόταν η δίκη έγινε έφοδος επιθεώρησης εργασίας στα γραφεία της εφημερίδας. Περιμένουμε και τα τανκς…”.



    ΣΧΟΛΙΑ