• Top Stories

    Γ. Προβόπουλος: Καταστροφικές οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

    Προβόπουλος

    Γιώργος Προβόπουλος. πρώην Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος


    Ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος βρέθηκε στο 2ο Delphi Economic Forum όπου στην τοποθέτησή του τόνισε το πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομίας αντί της εμμονής για μείωση του χρέους, ενώ επισήμανε ότι οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων θα έχουν καταστροφικές συνέπειες.

    Ο κ. Προβόπουλος δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο οι ελληνικές τράπεζες να βρεθούν ξανά αντιμέτωπες με έλλειμμα κεφαλαίων στα stress tests της ΕΚΤ το επόμενο έτος, στην περίπτωση που η ελληνική οικονομία δεν απεγκλωβιστεί από το φαύλο κύκλο της στασιμότητας.

    Ο πρώην Κεντρικός Τραπεζίτης έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου για την επαναφορά της συζήτησης για το Grexit που επαναφέρει στο προσκήνιο την αβεβαιότητα. Το δυσμενές αυτό σενάριο, εξήγησε, ενσωματώνεται στη σκέψη όλων των οικονομικών παραγόντων με αποτέλεσμα να επηρεάζει τη συμπεριφορά τους.

    Αυτό θα έχει αντανάκλαση στο ΑΕΠ, καθώς ο κ. Προβόπουλος θεωρεί δύσκολη την επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης 2,7% που υπολογιζόταν για το 2017 εάν οι συνθήκες παρέμεναν φυσιολογικές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η εθιμοτυπία χάθηκε στους Δελφούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Διαμαντοπούλου στο Delphi Economic Forum: Στα 4,5 δισ. ευρώ το κόστος της γραφειοκρατίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεσπάει ο Ν. Ξυδάκης εναντίον των ΜΜΕ: Μολύνθηκαν το «Βήμα» και η «Καθημερινή» και έγιναν σαν το «Πρώτο Θέμα»



    ΣΧΟΛΙΑ