• Πολιτική

    Ένταση στη δίκη Καμμένου-Κουρτάκη-Τζένου: Όλοι οι διάλογοι

    Κουρτάκης Τζένος Καμμένος

    Γιάννης Κουρτάκης – Παναγιώτης Τζένος


    Μέσα σε κλίμα έντασης εκδικάζεται στο Αυτόφωρο Μονομελές η μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάν. Καμμένος σε βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας “Παραπολιτικά” Γιάννη Κουρτάκη και  Παν. Τζένου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

    «Με εκβίαζαν χρησιμοποιώντας τα παιδιά μου», υποστήριξε στην κατάθεση του ο κ. Καμμένος, ο οποίος λίγο αργότερα είχε μία έντονη φραστική αντιπαράθεση με τον κ. Τζένο.

    Καμμένος: Είσαι εκβιαστής παιδιών…
    Τζένος: Δεν είπα ποτέ τίποτα για τα παιδιά σου….
    Καμμένος: Καταδικάζεις τον Κουρτάκη; Αν ζητήσεις συγνώμη και καταδικάσεις τον Κουρτάκη αποσύρω τη μήνυση που έχω καταθέσει….
    Τζένος: Δεν δέχομαι να με λένε έμπορο ναρκωτικών….Δεν ζητώ συγνώμη από συκοφάντες που στοχεύουν σε πολιτικές διώξεις…
    Καμμένος: Εγώ είπα ότι είναι υπάλληλος στο “Μετρόραμα” του εμπόρου ναρκωτικών Κοτσιώνη.

    Στην κατάθεση του ο κ.Καμμένος ότι δέχθηκε τους εκβιασμούς αφενός επειδή αποκάλυψε τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία -όπως ανέφερε – περιλαμβάνονταν τα ονόματα των δυο δημοσιογράφων και αφετέρου επειδή ερευνούσε σε διάφορες πτυχές της υπόθεσης του “Noor 1”.

    «Με έχει απειλήσει ο κ. Κουρτάκης…Είναι προσπάθεια εκβιασμού. Έλεγαν για μένα στη ραδιοφωνική εκπομπή ότι είμαι αλκοολικός. Αυτό που όμως που δεν μπορούσα να ανεχτώ είναι ότι κατηγορούσαν το παιδί μου ως αναρχικό και τρομοκράτη, συνεργάτη της Πόλας Ρούπα. Αυτό δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι.»

    Αναφερόμενος στο ταξίδι στις Άλπεις ο κ. Καμμένος τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι «ψευδώς έβαλαν φωτογραφία του σε σουίτα στις Άλπεις…Έδειχναν ένα πεντάστερο ξενοδοχείο που δεν έχω πάει ποτέ. Το έκαναν για μικροπολιτικούς λόγους. Γράψανε ότι επί τρεις ημέρες ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ… Αυτό είναι συκοφαντική δυσφήμιση. Όλα αυτά είναι βαριά συκοφαντικά ….Ο γιος δεν είχε σχέση με τρομοκρατία. Προσπάθησαν να αναφερθούν γενικά στα παιδιά μου για να με εκβιάσουν. Στοχεύουν σε εμένα….».

    Η δίκη συνεχίζεται απόντος του κ. Κουρτάκη, ο οποίος εκπροσωπείται από τον συνήγορο του.



    ΣΧΟΛΙΑ