• Πολιτική

    Εκλογές Ολλανδία: Ανακουφισμένη η Ευρώπη για τα αποτελέσματα

    • NewsRoom
    Ολλανδία

    Ξεκάθαρη νίκη του Μαρκ Ρούτε στις ολλανδικές εκλογές


    Τα συγχαρητήρια των Eυρωπαίων ηγετών δέχτηκε η Ολλανδία, αλλά και προσωπικά ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, μετά την ξεκάθαρη νίκη έναντι του ακροδεξιού Γκέερτ Βίλντερς. 

    “Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σου ως φίλοι, γείτονες και Ευρωπαίοι” ήταν τα λόγια της καγκελάριου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ολλανδό πρωθυπουργό.

    Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο αντίπαλος της Μέρκελ για την καγκελαρία, Μάρτιν Σούλτς. Με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει “πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια ανοιχτή και ελεύθερη Ευρώπη”.

    Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, με επίσημη δήλωση του, εξυψώνει τις αξίες εκείνες που αποτελούν απάντηση προς όλους τους εθνικιστικούς σχηματισμούς: “Οι αξίες της ανεκτικότητας, του σεβασμού των άλλων, και η πίστη στο μέλλον της ευρώπης είναι οι μόνες αληθινές απαντήσεις στις εθνικιστικές κορώντες και τον απομονωτισμό που ταρακουνούν τον κόσμο”.

    Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συνεχάρη τον Ολλανδό πρωθυπουργό για τη ξεκάθαρη νίκη του έναντι του εξτρεμισμού, χαρακτηρίζοντάς την ως “μια ψήφο υπέρ της Ευρώπης, μια ψήφο κατά των εξτρεμιστών”.

    Την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα των ολλανδικών εκλογών, εξέφρασαν τόσο το γερμανικό ΥΠΕΞ, όσο και ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Ζαν Μαρκ Ερό, μέσα από αναρτήσεις τους στο Twitter.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκλογές Ολλανδία: Σαρωτική νίκη Ρούτε – Η Ευρώπη ανασαίνει ξανά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκη του Ρούτε στην Ολλανδία – «Χαστούκι» για Ντάισελμπλουμ, ανάσα για Ευρώπη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το όνομα «Άδωνις Γεωργιάδης» είχε σαν αποστολέα το πακέτο-βόμβα στον Σόιμπλε – Τι απάντησε ο ίδιος



    ΣΧΟΛΙΑ