• Top Stories

    Αιχμές της Γιάννας Αγγελοπούλου για την κυβέρνηση: Γιατί παραιτήθηκε από πρέσβης εκ προσωπικοτήτων

    Γιάννα Αγγελοπούλου


    Την παραίτησή της από την ιδιότητα της ως πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων ανακοίνωσε με δήλωσή της η Γιάννα Αγγελοπούλου, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές εναντίον της κυβέρνησης.

    «Ποτέ δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν» επισημαίνει η κ. Αγγελοπούλου, τονίζοντας πως «είμαι υποχρεωμένη να αποποιηθώ».

    Η κυρία Αγγελοπούλου ορίστηκε πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων το 1998, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Θόδωρος Πάγκαλος, με σκοπό να συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στην προετοιμασία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (αν και ήταν επικεφαλής της ομάδας της διεκδίκησης, ανέλαβε τη θέση της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής μόλις το 2000). Μάλιστα είχε ζητήσει να μην μισθοδοτείται από το ελληνικό δημόσιο.

    Η δήλωση της κ. Αγγελοπούλου:

    «Μετά την σειρά ενεργειών και παραλείψεων που αφορούν την ιδιότητά μου ως Πρέσβεως εκ Προσωπικοτήτων που κατέχω από το 1998 και την έκδοση του διπλωματικού διαβατηρίου που παρακολουθεί την ιδιότητα αυτή, είμαι υποχρεωμένη να αποποιηθώ.

    Την ανάθεση αυτή την εξέλαβα πάντα ως αναγνώριση στο πρόσωπό μου και αντίστοιχα, με όλες μου τις δυνάμεις, όλα αυτά τα χρόνια, προσέφερα στην χώρα μου εν γνώσει όλων των Κυβερνήσεων.

    Ποτέ δεν ζήτησα τίποτε από κανέναν.

    Συνεχίζω, πέραν των εκάστοτε κυβερνητικών συμπεριφορών, να προσφέρω και να υπηρετώ αυτό που κρίνω ως σημαντικό για την χώρα μας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παραδοχή Πετρόπουλου: Δεν συνεννοηθήκαμε με την ΕΛΣΤΑΤ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζανακόπουλος: Υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα – Προσπαθούμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώτα Τριγώνη: Παντρεύτηκε μυστικά στο Βατικανό με Ιταλό εφοπλιστή – Η πολυτελής τελετή (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ