• Top Stories

    Δίκη Siemens: «Έκρηξη» της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά την αποβολή από την πολιτική αγωγή του υπό σύσταση σωματείου της

    Siemens


    Με κατηγορίες για «στημένη δίκη» και χαρακτηρισμούς περί «διαδικασίας που ταιριάζουν οι χειρονομίες» απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην «κόκκινη κάρτα» που έδειξαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στο υπό σύσταση Σωματείο «Δικαιοσύνη για όλους», το οποίο με δικηγόρο την κ.Κωνσταντοπούλου διεκδίκησε την παράστασή του ως πολιτική αγωγή στην πολύκροτη δίκη της Siemens.

     

    Με τη σύμφωνη εισήγηση της εισαγγελέως, οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα για την παράσταση πολιτικής αγωγής, με το σκεπτικό ότι το Σωματείο αλλά και γενικότερα οι πολίτες, υπολείπονται ενεργητικής νομιμοποίησης.

    Το ξέσπασμα της επικεφαλής του υπό σύσταση Σωματείου ήταν «εκρηκτική». Είναι ενδεικτικός ο διάλογός της με τον πρόεδρο του δικαστηρίου.

    Ζ.Κωνσταντοπούλου: « Είναι μια εντελώς στημένη διαδικασία».
    Πρόεδρος: «Είναι ανόητο να θεωρείται ότι η επίδειξη απαθούς και ψύχραιμης συμπεριφοράς από μέρους μου ειναι αδυναμία.»
    Ζ.Κωνσταντοπούλου: «Μην κάνετε χειρονομίες. Αν και αυτή η δίκη για χειρονομίες είναι…»
    Πρόεδρος: «Δεν είστε διάδικος αυτής της δίκης. Σας υπενθυμίζω οτι μπορεί να ελεγχθείτε…( σ.σ. πειθαρχικά)
    Ζ.Κωνσταντοπούλου. «Σας υπενθυμίζω ότι κι εσείς μπορεί να ελεγχθείτε.»

    Η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε αντιδράσει και κατά την απόσυρση του δικαστηρίου σε διάσκεψη, λέγοντας στους δικαστές:
    « Αποσύρεστε για διάσκεψη και δεν έχετε δώσει καν το λόγο στη πολιτική αγωγή του Δημοσίου και του ΟΤΕ. Εχετε καταλάβει πόσο γελοιο και στημένο ειναι αυτό;»
     Αντίθετοι στην παράσταση πολιτικής αγωγής του υπό σύσταση σωματείου ήταν και συνήγοροι υπεράσπισης επισημαίνοντας ότι υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη επ’ αυτού και οι πολίτες εκπροσωπούνται από το Δημόσιο αλλα και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
    Κατα την τοποθέτηςσή της η κ. Κωνσταντοπούλου απέδωςε ευθύνες για την καθυςτερηςη εκδίκαςης της υπόθεςης στην κυβέρνηςη αλλα και τη Δικαιοςύνη.
    Σχολιαζοντας την πρόταςη της ειςαγγελέως η κ. Κωνςταντοπουλου εκανε λόγο για «προκαταβολή  κρίςης» σημειωνοντας οτι αυτή ειναι απόπειρα να διωχθει «αρον αρον» από τη διαδικαςία η πολιτικη αγωγή των πολιτων.
    Σχολιάζοντας την απορριπτική πρόταση της εισαγγελέως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε στην αγόρευσή της: «Αποβάλλοντας την πολιτικη αγωγή κάνετε τεράστια εξυπηρέτηση στους κατηγορούμενους και τη Siemens. Εξασφαλίζεται μια υπόθεση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους».



    ΣΧΟΛΙΑ