• Top Stories

    Απέδρασε από τη φυλακή λίγες ημέρες πριν από την αποφυλάκισή του!

    φυλακές


    Ένας 50χρονος Ρουμάνος αποφάσισε να αποδράσει από την ΚΑΥΦ του Κορυδαλλού, όπου κρατείτο σε καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης και μάλιστα, μόλις λίγες ημέρες πριν από την αποφυλάκισή του! Το απίστευτο περιστατικό κατέγραψαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην πρωινή καταμέτρηση των κρατούμενων στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού των φυλακών.

    Ο 50χρονος εξέτιε ποινής φυλάκισης 6 ετών και 8 μηνών για κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα. Λόγω της μικρής ποινής του και του γεγονότος ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις να εκτίσει την ποινή του σε αγροτικές φυλακές (είχε εκτίσει μέρος της ποινής, δεν είχε πειθαρχικό παράπτωμα), ο Ρουμάνος κρατείτο στην ΚΑΥΦ, η οποία ουσιαστικά είναι μία ανεξάρτητη φυλακή, δίπλα στις κεντρικές φυλακές, με ξεχωριστούς θαλάμους και πιο χαλαρά μέτρα φύλαξης ενώ εργαζόταν στο φούρνο. Πολύ συχνά μάλιστα, συνόδευε υπάλληλο των φυλακών στο μοίρασμα του ψωμιού σε νοσοκομεία. Και πάντα επέστρεφε στη φυλακή. Χθες το βράδυ βρισκόταν στο θάλαμό του, στην πρωινή καταμέτρηση των κρατουμένων, ωστόσο, ήταν άφαντος.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα από εισαγγελικό λειτουργό προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε ο Ρουμάνος καθώς και να αναζητηθούν οι τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στ. Κοντονής: Ακόμα 4,3 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο από κατηγορούμενο για τις μίζες των εξοπλιστικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί συμμάχησαν Merkel – Lagarde. Ποιος ο ρόλος Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο: Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε (για την αξιολόγηση) ας περιμένουμε λίγο ακόμα



    ΣΧΟΛΙΑ