array(0) {
}
        
    
Menu
2.9%
Τζίρος: 313.80 εκατ.

CPI: Πτώση 16,7% στα έσοδα εξαμήνου

Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας
Comments

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι μήνες που έρχονται θα είναι καθοριστικής σημασίας για την διασφάλιση του μαζικού εμβολιασμού των πολιτών στις χώρες της Ευρώπης.

Στόχος είναι η μείωση των κρουσμάτων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την επιστροφή στην κανονικότητα, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. 

Ο εμβολιασμός μεγάλου μέρους των πληθυσμών των κρατών θα δημιουργήσει τις συνθήκες για τη μετάβαση σε αυτή την κανονικότητα.

Υπό αυτό το σκεπτικό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον Covid-19, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η πρόταση του πρωθυπουργού δεν είναι περιοριστική και ούτε καθιστά τον εμβολιασμό υποχρεωτικό.

Αντίθετα σκοπεύει στην παροχή του δικαιώματος της ελεύθερης κυκλοφορίας πολιτών που έχουν εμβολιαστεί μεταξύ των κρατών της ΕΕ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η υιοθέτηση μιας τέτοιας πρότασης είναι σημαντική για χώρες, όπως η Ελλάδα, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό και είναι επιβεβλημένο το ζήτημα αυτό να διευθετηθεί πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Σύμφωνα με την πρόταση, προτείνεται η δημιουργία ενός κοινού πιστοποιητικού, που θα αποδεικνύει ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί και το οποίο θα χρησιμοποιείται κατά την επιβίβαση του σ’ όλα τα μέσα μεταφοράς.

Σε πρώτη φάση, το ζητούμενο είναι η επίτευξη συμφωνίας για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Στη συνέχεια θα πρέπει να συζητηθεί το εύρος της χρήσης του, όταν θα έχει πια αυξηθεί το ποσοστό των Eυρωπαίων πολιτών που θα έχουν εμβολιαστεί.

Με την συγκεκριμένη πρόταση όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς.

Το τελευταίο αποτελεί επίσης και ένα κίνητρο ενθάρρυνσης των πολιτών να εμβολιαστούν, καθώς ο εμβολιασμός αποτελεί τη μοναδική διέξοδο επιστροφής στην κανονικότητα.

Προφανώς όποιος δεν εμβολιαστεί, άρα δεν θα έχει πιστοποιητικό, θα μπορεί και αυτός να ταξιδέψει με βάση τις διαδικασίες που θα ισχύουν κάθε φορά.

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη άνοιξε τη συζήτηση.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από την απόφαση των ηγετών της ΕΕ στην τελευταία σύνοδο κορυφής να εργαστούν για τη δημιουργία ενός τυποποιημένου και διαλειτουργικού πιστοποιητικού εμβολιασμού για ιατρικούς λόγους, προσδιορίζοντας παράλληλα τις περιπτώσεις που αυτό θα χρησιμοποιείται.

Το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που χώρες και διεθνείς φορείς, όπως η ΙΑΤΑ έχουν εκφραστεί θετικά. Το τελευταίο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, έδειξε πως το πιστοποιητικό θα βρει απήχηση και από χώρες εκτός ΕΕ. 

Η επόμενη μέρα του κορονοϊού, παρά τις τρέχουσες δυσκολίες είναι κοντά. Η Ελλάδα με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει ότι μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης: Επιδιώκουμε διμερή συμφωνία με την Κίνα για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μητσοτάκης σε Νετανιάχου: «Σημαντική η μεταξύ μας στρατηγική συνεργασία» – Τι είπε για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλία: Καταργείται η υποχρεωτική χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και η φόρμα PLF για τους ταξιδιώτες από εξωτερικό
Τζανάκης: Επιστροφή στην κανονικότητα από 1η Μαΐου – Προβληματισμός για την οξεία ηπατίτιδα
Θάνος Πλεύρης: Τέλος τα πιστοποιητικά και τα self test στα σχολεία από την 1η Μαΐου – Χωρίς μάσκες από 1η Ιουνίου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Προτείναμε εναλλακτικές ημερομηνίες σε Ανδρουλάκη για τη συζήτηση στη Βουλή για υποκλοπές και κράτος δικαίου
Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος του δεν θα δεχτούν την παραβίαση του Κανονισμού
Αραγτσί σε Φιντάν: Προβοκάτσια ότι εκτοξεύσαμε πύραυλο κατά της Τουρκίας
Λαγκάρντ για Μπέσεντ στη G7: «Μόνιμο σοκ» από τον πόλεμο με Ιράν – Προειδοποίηση για πληθωρισμό έως 6,3%
Γαλλία: Αρνήθηκε στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της για μεταφορά αμερικανικών όπλων κατά του Ιράν
Η πρόταση Τραμπ που παρουσίασε ο Ρούμπιο στη G7: Πολυεθνικό κονσόρτιουμ θα αναλάβει τα Στενά του Ορμούζ
Βουλή: Στις 17 Απριλίου η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το κράτος δικαίου
Ζαχαράκη: Το καλοκαίρι θα ανακαινίσουμε περισσότερα από 220 σχολεία με το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»
Κατάρ: Τα κράτη του Κόλπου είναι ενωμένα στην έκκλησή τους για αποκλιμάκωση του πολέμου στη Μ. Ανατολή
Χέγκσεθ: «Ο Τραμπ θέλει συμφωνία με το Ιράν – Καθοριστικές οι επόμενες μέρες»