• Πολιτική

    Πυροσβεστικές δυνάμεις των ΗΠΑ επιχειρούν στην Ελλάδα – Ευχαριστίες από ΥΠΕΞ

    • NewsRoom
    Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης

    Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης


    Οι ΗΠΑ στο πλαίσιο της διεθνούς βοήθειας και συνδρομής για την αντιμετώπιση και κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, διέθεσαν τρία ελικόπτερα Black Hawk με κάδους πυρόσβεσης.

    Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, τα αμερικανικά ελικόπτερα συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης σύμφωνα με το συνολικό σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας, επιχειρώντας από το Στεφανοβίκειο του Βόλου όπου και έχουν μετασταθμεύσει, πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό ρίψεων και συνδράμοντας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

    Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα αποτελεί μία ακόμα απόδειξη των ουσιαστικών και διαχρονικών δεσμών που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών, προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Εγκάρδιες ευχαριστίες στις πυροσβεστικές ομάδες των ΗΠΑ που επιχειρούν στην Ελλάδα, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter. “Εκτιμούμε πολύ τη βοήθειά σας” υπογραμμίζει στο ίδιο μήνυμα.

    Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν την Παρασκευή 3 ελικόπτερα στο Βόλο για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την κατάσβεση των φονικών πυρκαγιών στην περιοχή. “Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και με τους γενναίους άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτών των σωτήριων επιχειρήσεων” τονίζει σε αντίστοιχη ανάρτηση η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

    Ευχαριστίες από ΥΠΕΞ

    Εγκάρδιες ευχαριστίες στις πυροσβεστικές ομάδες των ΗΠΑ που επιχειρούν στην Ελλάδα, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter. «Εκτιμούμε πολύ τη βοήθειά σας» υπογραμμίζει στο ίδιο μήνυμα.

    Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν την Παρασκευή 3 ελικόπτερα στο Βόλο για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την κατάσβεση των φονικών πυρκαγιών στην περιοχή.

    Διαβάστε επίσης: 

    Τσακλόγλου: Αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, δόσεις και παρατάσεις για τους πυρόπληκτους

    Βορίδης: Kαταγραφή ζημιών και αποζημιώσεις από την επομένη των πυρκαγιών

    Ηλεία: Δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών (Upd)



    ΣΧΟΛΙΑ