• Top Stories

    Πώς ο Κυριάκος ξεφτίλισε τον ΣΥΡΙΖΑ


    **Chapeau στον Κυριάκο Μητσοτάκη, του βγάζω το καπέλο. Με ένα πινακάκι και 5 επισημάνσεις καταφέρνει να εξευτελίσει την κυβέρνηση. Χωρίς σχόλια, χωρίς κουτσομπολιά, χωρίς εξυπνάδες, χωρίς φτήνια. Από τη μια πλευρά γράφει τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη τα γενόμενα. Μένει στα χοντρά, τα βασικά, τα αδιόρθωτα. Σας τα μεταφέρω.

    Είπαν: κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Έκαναν: απελευθέρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας 1/11/15.

    Είπαν: ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί. Έκαναν: ο ΕΝΦΙΑ εισπράττεται κανονικά.

    Είπαν: θα καταργήσουμε το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο. Έκαναν: 3ο Μνημόνιο με υπογραφή Τσίπρα-Καμένου 14/8/15

    Είπαν: Οι τράπεζες δεν θα κλείσουν ούτε μια στο εκατομμύριο να γίνουν capital controls. Έκαναν:  έκλεισαν οι τράπεζες και επιβλήθηκαν capital controls 29/6/15

    Είπαν: θα δώσουμε 13η σύνταξη. Έκαναν: Δεν δίνεται 13η σύνταξη, μειώνονται 20% οι επικουρικές.

    Είπαν: θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ. Έκαναν: παγώνουν τα εργασιακά, παραμένει ο κατώτατος μισθός.

    * Η αλήθεια είναι ότι ασχοληθήκαμε πολύ με τα πουκάμισα του Βαρουφάκη, με τα εκατομμύρια των υπουργών (τόση πλουτοκρατία σε υπουργικό συμβούλιο δεν ξανάτυχε), με τις κρατικές δουλειές του Φλαμπουράρη, με τον έρπη του πρωθυπουργού, με το «ναι» και το «όχι». Η ουσία βρίσκεται στο πινακάκι του Κυριάκου. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον είχα αξιολογήσει ως δημοφιλή, δεν περίμενα να φτάσει στον τελικό. Στην περίπτωση που γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ελπίζω να μην αρχίσουν τίποτε αποκαλύψεις και βρεθεί μπλεγμένος με τίποτε Χριστοφοράκους. Κρίμα θα ήταν.

    **Ο Άδωνης είπε κάτι έξυπνο αλλά το είπε μισό. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε στα μουλωχτά ποινικοποίηση παρακώλυσης συγκοινωνιών και εθνικών οδών. Θα τους κατάσχουν τα τρακτέρ, αν το είχε κάνει αυτό ο Σαμαράς θα είχε γίνε πρώτο θέμα συζήτησης». Οι αγρότες είναι κοινωνική κατηγορία που έχει ξεφύγει από τον πατερναλισμό της Αριστεράς. Δεν κάνουν ό,τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να το πω κομψά, με λίγη ενθάρρυνση από τους δεξιούς συνδικαλιστές, η χώρα μπορεί να κοπεί ξανά στα δυο τον Ιανουάριο (ξέρετε, είναι ο μήνας που δεν έχει αγροτικές δουλειές γι΄αυτό και πάντα ξεκινούν κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές).

    **Ευχές εποχής. Να περάσετε όμορφα, να είστε αισιόδοξοι και γελαστοί.



    ΣΧΟΛΙΑ