• Πολιτική

    Πύλος: Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το πλοίο λίγο πριν βυθιστεί

    Το πλοίο με τους μετανάστες που ναυάγησε στην Πύλο


    Στο φως της δημοσιότητας έρχονται φωτογραφίες από το γεμάτο μετανάστες σκάφος, πριν το ναυάγιο σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

     

    Τραγωδία στην Πύλο: Τουλάχιστον 79 νεκροί

    Τουλάχιστον 79 νεκροί έχουν ανασυρθεί έως τώρα από τη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου μετά το ναυάγιο αλιευτικού πλοίου που μετέφερε παράτυπα μετανάστες.

    Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και αεροσκάφη. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 104 άτομα.

    Σημειώνεται ότι κατά τον εντοπισμό των διασωθέντων κανείς δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

    Όλοι οι επιβαίνοντες του αλιευτικού σκάφους αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου έχει οργανωθεί υποδοχή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

    Γκουτέρες: Ένα ακόμη φρικτό ναυάγιο στη Μεσόγειο

    «Ένα ακόμη φρικτό ναυάγιο στη Μεσόγειο – αυτή τη φορά κοντά στην Ελλάδα – στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

    Μάλιστα, επαναλαμβάνει πως «κάθε άτομο που αναζητά μια καλύτερη ζωή αξίζει ασφάλεια και αξιοπρέπεια».

    Φον ντερ Λάιεν: Βαθύτατα λυπημένη από την είδηση του ναυαγίου

    Την θλίψη της για το ναυάγιο στην Ελλάδα και τους νεκρούς καθώς και την ανησυχία της για τους αγνοούμενους εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, με τα κράτη μέλη και τις τρίτες χώρες, για να αποτρέψουμε τέτοιες τραγωδίες».

    «Βαθύτατα λυπημένη από την είδηση του ναυαγίου στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών και τους πολλούς θανάτους που αναφέρθηκαν. Ανησυχώ πολύ για τον αριθμό των αγνοουμένων. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, με τα κράτη μέλη και τις τρίτες χώρες, για να αποτρέψουμε τέτοιες τραγωδίες», ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

    Σχοινάς: Ανείπωτη θλίψη για τα θύματα, απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα

    Την απόλυτη στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα μετά το πολύνεκρο ναυάγιο, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

    «Επικοινώνησα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά σχετικά με την τραγωδία ανοικτά της Πύλου. Όλες οι υπηρεσίες και οι επιτόπιες ομάδες των οργανισμών της ΕΕ είναι στην απόλυτη διάθεση των ελληνικών αρχών. Ανείπωτη θλίψη για τα θύματα, απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα» αναφέρει ο κ. Σχοινάς.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης για ναυάγιο: Τα άθλια δίκτυα διακινητών να βρουν την απάντηση που τους αξίζει

    Τσίπρας: Ανάγκη να προτάξουμε την ανθρωπιά και να σταθούμε δίπλα στους επιζήσαντες του ναυαγίου

    Ανδρουλάκης για Πύλο: Η ΕΕ και η χώρα μας να λάβουν μέτρα

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ