• Πολιτική

    Πηγές Τσίπρα για ματαίωση εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι θα κριθούν από το αποτέλεσμα

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Με μια σύντομη διαρροή το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε να σχολιάσει το επεισοδιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κατέληξε στην απόφαση να μην προχωρήσει σε νέα εκλογική διαδικασία.

    «Ο Αλέξης Τσίπρας ό,τι είχε να πει, το έχει πει στη δήλωση του. Δεν υπάρχει άλλο σχόλιο» αναφέρει το περιβάλλον του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Προσθέτουν ωστόσο με νόημα πως «όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα».

    Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη, δύο ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου, ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του είχε ζητήσει την διενέργεια νέων εσωκομματικών εκλογών, ενώ είχε κατηγορήσει πλαγίως τον Στέφανο Κασσελάκη ότι επιδιώκει μία «λευκή επιταγή»  ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, κάτι που όπως ανέφερε  προεξοφλεί μία εκλογική αποτυχία.

    Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισημάνει πως δεν είναι σωστό ο Στέφανος Κασσελάκης να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από την Πολιτική Γραμματεία, αλλά οφείλει να προσφύγει σε εκείνους που τον εξέλεξαν, δηλαδή στα μέλη του κόμματος.

    Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο νικητής (Στέφανος Κασσελάκης) φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές, προεξοφλώντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας και αυτός για τις συνέπειές της. Ενώ άλλοι διαφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν. Αδιαφορώντας για το τί αυτό θα σημαίνει για την παράταξη και τη χώρα.

    Αν τα πράγματα είναι έτσι, δεν μπορώ ούτε να παραμείνω σιωπηλός, ούτε όμως και να παραβρεθώ σε ένα συνέδριο που έχει δρομολογηθεί ώστε να αγνοήσει τα κρίσιμα προβλήματα εν ονόματι μιας επίπλαστης αισιοδοξίας. Ένα συνέδριο, όπου θα υποκριθούμε όλοι μαζί πόσο αγαπημένοι είμαστε και το κοινό θα μας χειροκροτήσει».

    Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, πολλά από τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος άφησαν αιχμές για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που ανέφεραν πως ο πρώην πρωθυπουργός θα έπρεπε να μιλήσει στο συνέδριο.

    Διαβάστε επίσης

    Ματαιώθηκαν οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Οι διευκρινίσεις Ρήγα για το μπάχαλο με την απόφαση (upd)

    Δώρα Αυγέρη: Το Συνέδριο επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη

    Όλγα Γεροβασίλη: Εγώ δεν απέσυρα ποτέ την υποψηφιότητά μου – Σεβαστή η πρόταση του συνεδρίου



    ΣΧΟΛΙΑ