• Πολιτική

    Πηγές ΥΠΕΞ: Αύριο η συζήτηση στο Βερολίνο για την τουρκική προκλητικότητα

    • NewsRoom
    Δένδιας: Συμβάλλουμε ενεργά στη διατήρηση της ιστορικής Μνήμης του Ολοκαυτώματος

    Νίκος Δένδιας, Υπουργός Εξωτερικών


    Στην ατζέντα της δεύτερης ημέρας της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Βερολίνο θα συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

    Κατά την πρώτη ημέρα συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Λευκορωσία, ενώ όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αποτελεί τον οικοδεσπότη αυτής της συνάντησης, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών  θα συζητήσουν «διεξοδικά», «στο σύνολό τους», τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, όπως και για το ποια στρατηγική σχέση θέλει να έχει η ΕΕ με αυτή τη χώρα. Μάλιστα ο Χάικο Μάας θα ενημερώσει για τις πρόσφατες συνομιλίες του στην Αθήνα και την Άγκυρα.

    Παράλληλα, ο επικεφαλής για θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ αναμένεται να παρουσιάσει εναλλακτικές δυνατότητες για μέτρα κατά της Τουρκίας. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε και την Τετάρτη από τη Βουλή ο Νίκος Δένδιας, η συνάντηση αυτή είναι άτυπη και δεν μπορεί να λάβει από μόνη της κάποια απόφαση για τις κυρώσεις κατά της Άγκυρας.



    ΣΧΟΛΙΑ