• Πολιτική

  Πιερρακάκης: Τι προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψε με τον Τούρκο υπουργό Παιδείας

  • NewsRoom

  Κυριάκος Πιερρακάκης και Γιουσούφ Τεκίν


  Την υπογραφή Συμφωνίας για την Επαγγελματική Κατάρτιση και Εκπαίδευση με τον Τούρκο ομόλογό του Γιουσούφ Τεκίν δημοσιοποίησε με ανάρτηση του στα social media ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

  Παρουσίασε ταυτόχρονα, τα ειδικότερα πεδία που περιλαμβάνονται στη συμφωνία, καθώς και την συγκρότηση Κοινής Ομάδας Εργασίας που θα εποπτεύει την εφαρμογή και την αξιολόγηση της.

  «Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan και της υποδοχής του από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχα στο 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, παρουσιάζοντας τις θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για τις κοινές δράσεις των δύο χωρών στον τομέα της Παιδείας.

  Στο περιθώριο της συνεδρίασης, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον ομόλογό μου Yusuf Tekin. Ανταλλάξαμε ιδέες σχετικά με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και υπογράψαμε συμφωνία συνεργασίας στο πεδίο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

  Η συμφωνία προβλέπει προώθηση της αμοιβαίας αναγνώρισης των διπλωμάτων, ανταλλαγή καλών πρακτικών και σπουδαστών, δρομολόγηση κοινών σχεδίων δράσης και ερευνητικών δραστηριοτήτων, καθώς και συγκρότηση Κοινής Ομάδας Εργασίας για την εφαρμογή, εποπτεία και αξιολόγηση της Συμφωνίας» ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

  Διαβάστε επίσης: 

  Ερντογάν στην Ελλάδα: 8 συμφωνίες και 7 διακηρύξεις υπέγραψαν Ελλάδα και Τουρκία

  Ελληνοτουρκικά: Αυτή είναι η Διακήρυξη Φιλίας και Καλής Γειτονίας που υπέγραψαν Μητσοτάκης  – Ερντογάν

  «Παρών» και ο Πίνατ στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν (εικόνες & βίντεο)  ΣΧΟΛΙΑ