• Πολιτική

    Πιερρακάκης: Οι εξουσιοδοτήσεις και οι υπεύθυνες δηλώσεις θα γίνονται μέσω της ψηφιακής πύλης gov.gr

    • NewsRoom

    Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής


    Την δυνατότητα συμπλήρωσης υπεύθυνων δηλώσεων και εξουσιοδοτήσεων χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία έθεσε ως κύριο στόχο των επόμενων μηνών ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Action24, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε για την δυνατότητα αυτή ότι θα παρέχεται μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε οι πρώτες υπηρεσίες που θα παρέχονται στους πολίτες ψηφιακά να είναι η συμπλήρωση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων. Φυσικά θα υπάρχει πρόσβαση και σε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες, που σήμερα μπορούμε να έχουμε από τα site των διαφορετικών υπουργείων».

    Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε μεταξύ άλλων, για τον ρόλο των ΚΕΠ και την περαιτέρω αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχουν, δηλώνοντας : «Από το να έχουμε ένα ΚΕΠ που μπορεί να τυπώνει τα πιστοποιητικά, εμείς οφείλουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά: να μην χρειάζονται τα περισσότερα πιστοποιητικά. Εφόσον το κράτος έχει τα δεδομένα στα χέρια του, κάθε διαλειτουργικότητα ‘σκοτώνει’ τουλάχιστον μία ουρά».



    ΣΧΟΛΙΑ