• Πολιτική

    Πιερρακάκης: Εντός του 2021 η ανανέωση διαβατηρίων ψηφιακά

    • NewsRoom
    Gov.gr: Ηλεκτρονικά η ανανέωση άδειας οδήγησης σε όλη την Ελλάδα

    Κυριάκος Πιερρακάκης


    Υπόθεση λίγων εβδομάδων είναι η δυνατότητα ψηφιακής ανανέωσης των διαβατηρίων, όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι θα υλοποιηθεί και αυτός ο στόχος μέσα στο 2021. Επίσης, είπε ότι είναι θέμα χρόνου η δυνατότητα το γνήσιο της υπογραφής να παρέχεται μέσω του Gov.gr προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα αστυνομικά τμήματα.

    Για την εφαρμογή MyHealth τόνισε ότι παρέχει στους πολίτες πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό των ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών τους.

    «Την πιστεύουμε πολύ ως εφαρμογή, γιατί ο φάκελος υγείας πρέπει να γίνει ψηφιακός. Στο σύστημα συνταγογράφησης είχαν πρόσβαση μόνο οι γιατροί. Δεν είχαμε όμως εμείς πρόσβαση στα δεδομένα μας. Πλέον έχουμε μέσω αυτής της εφαρμογής» είπε χαρακτηριστικά.

    «Δημιουργήσαμε αυτή την εφαρμογή για να βλέπει ο κάθε πολίτης όχι μόνο τη συνταγογράφηση του αλλά και να λαμβάνει ιατρικές βεβαιώσεις. Όποιος για παράδειγμα χρειαστεί βεβαίωση για το γυμναστήριο, μπορεί να τη βρει εκεί» πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σημείωσε:

    «Είναι πολύ σπουδαίο για το ΕΣΥ να έχει αυτόν τον φάκελο, και για τους πολίτες να έχουν ιδιοκτησία στα πράγματα που τους αφορούν».

    Εξήγησε ότι δεν τίθεται θέμα ασφαλείας, καθώς υπάρχουν οι απαραίτητες δικλείδες. Στην πορεία θα προστεθούν στην εφαρμογή πράγματα που έχουν να κάνουν με τις εξετάσεις που έχουν γίνει σε διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία.

    14.000 αιτήσεις για τα δωρεάν data

    Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στην πλατφόρμα freedom pass data για τα δωρεάν 50GB στους νέους 15-17 ετών που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Έκανε γνωστό ότι με το άνοιγμα της πλατφόρμας έγιναν 14.000 αιτήσεις και έχουν ήδη πιστωθεί τα 50 GB σε 11.000 παιδιά!

    Για τον εμβολιασμό της ομάδας των 50 και άνω με την αναμνηστική δόση τόνισε ότι 130.000 πολίτες έσπευσαν να εμβολιαστούν. Επανέλαβε μάλιστα ότι όσοι δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες μπορούν να απευθυνθούν στα φαρμακεία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πιερρακάκης στα εγκαίνια της Lamda Hellix: Η Ελλάδα όχι μόνο καλύπτει το έδαφος, αλλά πρωταγωνιστεί



    ΣΧΟΛΙΑ