• Πολιτική

    Πιερρακάκης: Ένα εκατομμύριο SMS έφτασαν χθες στο 13033

    • NewsRoom
    Freedom Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς θα πάρουν την κάρτα των 150 ευρώ οι 18-24

    Freedom Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς θα πάρουν την κάρτα των 150 ευρώ οι 18-24


    Περίπου 1.00.000 μηνύματα εστάλησαν χθες στο 13033, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

    «Στο 13033 είχαμε πάνω από 1.000.000 μηνύματα. Τα δύο τρίτα ήταν έγκυρα και τα άλλα είχαν πρόβλημα. Πλέον στην πλατφόρμα Forma.gov.gr υπάρχει και η δυνατότητα της φόρμας στα αγγλικά. Για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση» είπε μιλώντας στο Mega.

    Στη συνέχεια πρόσθεσε πως το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα από το κράτος ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους. «Το μήνυμα δρα αποκλειστικά σαν απόκομμα, αντί του χαρτιού» εξήγησε.

    «Υπάρχει η δυνατότητα του SMS, οι φόρμες ή ακόμα και μια λευκή κόλλα χαρτί που μπορεί κάποιος να γράψει χειρόγραφα και να βάλει την υπογραφή του. Προσθέσαμε την τεχνολογία ως κομμάτι ενδυνάμωσης του πολίτη, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλη χώρα. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πιο καινοτόμα» ανέφερε ο κ Πιερρακάκης.

    Ερωτηθείς για πόσο θα εφαρμοστεί το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τόνισε πως ο καθένας πρέπει να εκφράζεται «στο πλαίσιο της ειδικότητας του, το δικό μου χαρτοφυλάκιο είναι συγκεκριμένο. Οι επιδημιολόγοι και λοιμοξιολόγοι μπορούν να απαντήσουν στο εν λόγω ερώτημα. Η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο που μπορεί. Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς από τα αρμόδια όργανα».



    ΣΧΟΛΙΑ